Culorile ne influențează viața. Alege galbenul dacă vrei să fii activă,comunicativă și ambițioasă

culori

loading...

Culorile calde, deschise, stau la baza unei bune dispoziții, având un efect stimulativ și întreținând o stare afectivă pozitivă, iar culorile reci, închise, induc stări psihice de tristețe, depresie, scăzând nivelul energetic.

Albul  este sinonim cu  puritatea,  inocența,  liniștea și  pacea sufletească. Persoanele care preferă albul sunt prietenoase, sincere și înțelegătoare. Albul inspiră de  asemenea curățenie și lumină.

Galbenul este culoarea solară și este reprezintă  fericirea, bucuria, energia vitală. Este o culoare benefică, stimulează și întreține starea de vigilență, sporește capacitatea de mobilizare și concentrare a atenției. Persoanele care îl aleg sunt expansive, active, ambițioase, comunicative, tolerante, cu un nivel ridicat de ințelepciune, dragoste de viață, bogăție interioară.

Portocaliul este folosit în tratamentul depresiilor și este de mare ajutor în revenirea după un șoc emoțional, deoarece este o culoarea veseliei, a căldurii.  Persoanele care preferă această culoare sunt sociabile și spirituale.

Roșul ne face mai atenți deoarece are un efect stimulator general, incită la acțiune. Este culoarea preferată a persoanelor active, dinamice, cu voință puternică, cu inițiativă, independente, iar albastrul  sporește creativitatea.

Culorile au stat la baza unui studiu al Universității Britanice din Canada. Subiecții participanți au fost supuși unor teste în timp ce se aflau în fața unor calculatoare ale căror monitoare aveau setate culorile  de  fundal în roșu, albastru și alb. Rezultatele au subliniat că roșul sporește performanțele în activitățile care necesită prudență, iar albastrul îndeamnă la inventivitate, pentru că oamenii asociază această culoare cu spațiile deschise.

Verdele  este o culoare  rece, care exprimă acțiune, tenacitate și perseverență. Este o culoare excelentă pentru realizări financiare. Verdele predispune spre relaxare și meditație, favorizând concentrarea. Persoanele perseverente și îndrăznețe preferă această culoare.

Maroul  este culoarea pământului și a pădurii. Este culoarea care comunică putere, maturitate.

Negrul induce interiorizare, neliniște sufletească, tristețe, dar poate însemna și profunzime, stabilitate, putere. Preferința pentru negru poate să denote renunțare, nemulțumire sau revoltă.

Rezultatele acestor  studii sunt  utile persoanelor care lucrează în publicitate,  design pentru spații de birouri sau design vestimentar, dar și make-up artiștilor, deoarece   culorile  au influență atât asupra stării de spirit și asupra capacității de memorare cât și asupra întregii noastre vieți.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *