Ai musafiri și nu ai idei pentru un desert simplu și delicios? Încearcă prăjitura cu nucă
Desertul recomandat astăzi are un cost scăzut, iar produsul finit satisface cele mai exigente gusturi culinare.
Ingrediente:
- 1 borcan cu gem de gutui sau marmeladă
- 200-300 g nuci
Pentru aluat:
- 3 linguri cu miere
- 250 g făină
- 5 linguri cu ulei
- 25 g drojdie
- 1 lingură cu zahăr
- 1 linguriță rasă cu bicarbonat
- 1 linguriță cu zeamă de lămâie
- sare
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia și o linguriță cu zahăr în 50 ml de apă călduță.
Separat, cerne făina. Înglobează mierea, bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oțet, drojdia dizolvată, uleiul și un praf de sare.
Frământă toate aceste ingrediente până obții un aluat mai tărișor. Lasă-l să se odihnească aproximativ o oră.
Întinde aluatul într-o foaie mai grosuță și așaz-o într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Unge blatul cu gem din belșug, iar deasupra pune nucile. Coace prăjitura în cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Foto: retete-on-line.ro