Tort de biscuiți
Vă propunem astăzi un desert delicios, care se prepară rapid și poate fi savurat în orice împrejurare.
Pentru tortul de biscuiți avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 gr biscuiți
- apă
- esență rom
- zahăr
- 7 linguri cu făină
- 1/2 pachet de unt
- 2-3 linguri cu cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se pregătește un sirop din apă, zahăr și esență de rom, după gust.
Se înmoaie biscuiții în sirop.
Se dizolvă făina și 6 linguri zahăr fin în 500 ml apă rece.
Se pun la fiert 500 ml apă. Când începe să fiarbă, se adaugă compoziția precedentă de făină cu zahăr și apă. Se amestecă până se îngroașă.
Se ia de pe foc și se adaugă 1/2 pachet unt, 2-3 linguri cacao și 2 plicuri zahăr vanilat.
Pe o tavă se așează un rând de biscuiți însiropați bine, iar peste ei un strat de cremă, întinsă foarte bine. Se continuă tot așa, un rând biscuiți, unul cremă. Crema rămasă se întinde uniform.
Se pune la frigider și se consumă a doua zi.