Poți avea un corp frumos și atunci când anii trec…

corp femeie

loading...

Deși poate că nu arăți la fel de bine ca Teri Hatcher sau Jane Fonda (cine arată?), dacă faci exerciții fizice cu regularitate (chiar și o plimbare zilnică ajută!) și ai o dietă sănătoasă, bogată în fructe, legume și proteine, corpul tău ar trebui să arate încă bine pe măsură ce înaintezi în vârstă. Iată cum poți să îndrepți unele neajunsuri cu care te vei confrunta.

Varicoza venoasă și telangiectazia

Pentru a camufla venele varicoase, amestecă fond de ten cremă gras cu puțină loțiune de corp și aplică preparatul cu bătăi ușoare de du-te-vino peste vene.

Genunchi flasci

Pielea din jurul genunchilor este cu deosebire vulnerabilă la pierderea supleții. Întărește mușchii de deasupra genunchilor pentru a face pielea să arate mai întinsă. Îndoirile din genunchi sau genuflexiunile, de două sau trei ori pe săptămână îți vor îmbunătăți tonusul genunchilor. Apoi, nu uita de loțiunea pentru plajă!

Piele pătată

Produsele de albire a pielii cu proteine din soia, vitamina A, acid kojic sau extracte de lemn dulce vor atenua petele, însă procesul durează cel puțin trei sau patru săptămâni. (Dacă sunt prezente pe o suprafață mare a pielii, consultă un dermatolog, care îți poate recomanda tratamente cu laser, dermabraziune sau îți poate prescrie tratamente locale.)

Piele descuamată

Amestecă în părți egale miere de albine și zahăr, apoi freacă-ți cu blândețe brațele, picioarele și trunchiul. Sau folosește o perie de corp pentru exfoliere sub duș. Clătește-te cu apă caldă.

Coate și genunchi aspri

Porțiunile de piele mai aspre, precum coatele, genunchii și călcâiele, pot necesita o exfoliere mai fermă. Aplică o loțiune de corp cu acid glicolic înainte de culcare și vei avea dimineață o piele mai mătăsoasă.

Piele ternă

Pentru pielea lipsită de vlagă, vei obține rezultate imediate cu o mască exfoliantă.

Riduri pe piept

Pieptul are o piele foarte subțire și are nevoie de hidratare suplimentară – în special pe durata menopauzei și după aceasta. Pentru un tratament intensiv de hidratare, aplică un ulei de corp mai întâi pe piept și gât, apoi acoperă-l cu o loțiune sau o cremă grasă, neparfumată. Atenție la cumpărare: Produsele care sunt etichetate ca „fără parfum” conțin uneori parfum.

Scoate-ți gâtul în evidență

Nu, nu trebuie să porți pulovere pe gât! Asigură-te că aplici loțiune de protecție solară pe gât (și mâini), nu doar pe față, și o cremă hidratantă. Încearcă o cremă cu kinetin – un agent de exfoliere blând, pe bază de plante – sau cu soia, pentru pielea îmbătrânită de pe față și gât.

Nu uita de mâini

De ce ne ungem cu grijă fața cu loțiuni de protecție solară, dar uităm de mâini? Mâinile, care vin în contact cu razele ultraviolete ale soarelui, sunt de obicei primele ce arată semne de îmbătrânire. Caută o cremă cu un factor de protecție solară (SPF) 15 – și folosește-o. Sau, atunci când aplici loțiune de plajă pe față, folosește excesul din palme pe dosul mâinilor.

Dispoziții afective schimbătoare

Atunci când stările tale afective sunt cu adevărat schimbătoare, așază-te puțin și relaxează-te. Combină câteva picături de ulei esențial (levănțica are efect calmant, menta înviorează) cu o loțiune de corp necostisitoare ca Nivea în palmă, inhalează, aplică pe corp și bucură-te de plusul de bună dispoziție pe care îl vei obține din proprietățile aromaterapeutice ale uleiului.

Chirurgie post-cosmetică

Dacă ai avut o operație chirurgicală și ai rămas cu vânătăi, vene varicoase sau capilare rupte, o cremă cu vitamina K le va face să dispară. Masează-le de două ori pe zi.

Dureri de cap hormonale

Stai într-o saună cinci minute și, în multe cazuri, vei descoperi că durerea de cap dispare. Creează o saună acasă, lăsând să curgă apă fierbinte în duș, ieșind din baie și închizând ușa timp de două minute. Întoarce-te și inhalează cinci minute.

Sursa: Rona Berg, Rețete de frumusețe

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *