Când vedeai ovăzul, te gândeai la cai. Asta, în trecut. Acum, tărâţele de ovăz își dovedesc calitățile benefice pentru sănătatea ta

tarate de grau

loading...

Nu cu mult timp în urmă, tărâţele de ovăz erau folosite doar pentru hrana animalelor. Astăzi le găsim în aproape orice magazin cu produse alimentare, fiind recunoscute ca  ajutoare în cura de slăbire.

 Tărâţele de ovăz oferă și alte beneficii sănătății:

  • Reduc nivelul de colesterol şi previn afecţiunile cardiovasculare – datorită cantităţii mari de fibre solubile pe care le conţin, blochează acumularea de lipoproteine cu densitate mică (LDL) în vasele de sânge.
  • Reglează nivelul de zahăr şi grăsimi din sânge  prin încetinirea asimilării zaharurilor şi a caloriilor din alimentele bogate în carbohidraţi (pâine, cartofi).
  • Previn constipaţia şi te ajută să slăbeşti – conțin fibre solubile, care, odată ajunse în stomac, își măresc de câteva ori volumul în contact cu apa. Astfel, acționează ca un burete, absorbind în drumul lor toxinele și grăsimile nesănătoase și creează rapid senzația de sațietate. De asemenea, după consumul de ovăz dispar poftele alimentare.

Așadar, dacă te îngrijorează nivelul colesterolului, constipaţia, diabetul sau anumite boli de inimă, ori kilogramele în plus, ia în considerare să consumi cât mai des tărâţe de ovăz!

Tot la tărâţele de ovăz poți apela pentru menţinerea frumuseţii! Tratează celulita masând energic pielea de pe coapse şi fese cu un amestec de mălai, zaţ de cafea, tărâţe de ovăz şi miere! Fă-ți măşti cosmetice exfoliante pe bază de tărâţe de ovăz, avocado şi argilă, care combat coşurile, reglează sebumul și hidratează pielea în profunzime!

Sursa foto: ele.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *