Semințele recunoscute ca ingrediente pentru mâncăruri, pot fi leacul afecțiunilor tale
Sănătoase și gustoase în alimentație, semințele la care ne referim astăzi pot deveni și leacul tău „la minut”, pentru anumite afecțiuni.
Semințele de in
Bogate în fibre și acizi omega 3, sunt ideale în scăderea colesterolului.
Cum se folosesc: fierbi zece minute o linguriță cu semințe în 200 ml de apă.
Cum se consumă: așa cum e, nestrecurat, înainte de culcare.
Ce vindecă: constipația cronică.
Semințele de mărar
Cunoscute pentru combaterea insomniei și… sterilității.
Cum se folosesc: două linguri cu semințe de mărar pisate se infuzează o oră în 500 ml de apă clocotită.
Cum se consumă: se strecoară și se beau câte 100 ml cu 30 de minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi.
Ce vindecă: hipertensiunea arterială, artroza, digestia defectuoasă.
Semințele de schinduf
Celebre pentru efectul lor afrodiziac, sunt și un hipoglicemiant puternic.
Cum se folosesc: se infuzează o linguriță cu semințe la o cană cu apă clocotită.
Cum se consumă: 2-3 căni pe zi, în cure de câte 12 luni.
Ce vindecă: ajută în tratarea diabetului de tip insulinodependent, determinând reducerea treptată a dozelor de insulină.
Sursa: Femeia de azi
Sursa foto: foodstory.stirileprotv.ro