Noul tău aliat în lupta împotriva kilogramelor în plus: preparatele din rădăcina de konjac

konjac

loading...

Konjac-ul este o plantă care crește în Japonia și Indonezia. Rădăcina de konjac este recunoscută ca plantă medicinală, iar mâncărurile făcute din konjac sunt ideale pentru menținerea senzației de sațietate, fiind bogate în vitamine, minerale (conțin fier, potasiu, fosfor și calciu) și fibre. Gustul este aproape neutru, cel mai frecvent fiind asociat cu un gust sărat. Konjacul este apreciat în principal pentru textura sa și pentru beneficiile pe care le aduce organismului și apoi pentru gust.

Din rădăcina de konjac se prepară făină și paste făinoase. Deoarece nu conțin carbohidrați și au doar 6 calorii la 100 grame, preparatele din rădăcina de konjac sunt un bun aliat în lupta cu kilogramele în plus.

Pudra (făina) de konjac poate fi folosită ca agent de îngroșare în preparate, atât dulci cât și sărate, la sosuri, supe sau la budinci și jeleuri, având un număr redus de calorii și zero grăsimi. Modul de utilizare este la fel de simplu ca și cel al amidonului. Trebuie știut că această făină trebuie folosită în amestec cu alte tipuri de făină.
Pastele sau tăiețeii din konjac pot înlocui pastele tradiționale, în orice rețetă, oferind o masă gustoasă și sățioasă, săracă în calorii și carbohidrați și bogată în fibre. Pastele sub formă de perle pot înlocui cu succes orezul sau cuș-cuș-ul. Pastele Fettuccine sunt ideale ca garnitură sau în componența a variate rețete:  fidea cu lapte, cu nuci, cu brânză etc.
Foile de lasagna se pot folosi pentru lasagna tradițională, dar, dat fiind faptul că foile sunt umede și flexibile, se poate face un roll care se poate umple la fel ca pastele cannelloni, sau se poate tăia în cuburi mici pentru fidea cu varză.

Așadar, consumul de konjac este o componentă importantă a unui program de slăbire lipsit de frustrarea limitării. Un alt avantaj este că se prepară foarte repede, în doar câteva minute.

Când consumați pastele konjac, beți multă apă. Îți dau două sugestii de preparate a pastelor konjac, gata în doar câteva minute :

Konjac cu creveți

1 ceapă

1 ardei roșu

200 gr creveți decorticați

câțiva căței de usturoi

1 pachet paste konjac

sare, curry, piper, busuioc

Ceapa se călește cu ardeiul roșu tăiat fideluță. Se adaugă 200 gr creveți decorticați. după 5 minute adaugă câțiva căței de usturoi zdrobiți și pastele konjac și se ia de pe foc. Se adaugă sare, curry, piper, busuioc.

Konjac cu legume

200 gr fasole verde

o ceapă mică

1 ardei gras

200 gr broccoli sau dovlecei

200 gr ciuperci

1 pachet paste konjac

Sos de soia, ghimbir, câțiva caței de usturoi, susan

1 lingură ulei

Legumele se taie fideluță, se trag la tigaie în ulei. Se adaugă pastele konjac, sosul de soia, ghimbirul răzuit, usturoiul, susan și se oprește focul.

Sursa foto: ziuanews.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *