Un miracol al naturii. Inul, planta pe care trebuie să o utilizezi tot mai des
Inul este una dintre cele mai vechi plante cultivate. Se folosește sub formă de semințe întregi, ulei, pudră și extract alcoolic.
Uleiul de in este un produs natural, obținut prin presarea la rece a semințelor de in. Este considerat cea mai bogată sursă de acizi grași esențiali omega 3. Persoanele care consumă cantități mari de uleiuri bogate în omega 3, prezintă cel mai mic risc de cancer de plămâni, sân, prostată și colon.
Folosit în scopuri cosmetice, uleiul de in redă frumusețea pielii și a părului. Aplicarea cu regularitate pe față, stimulează sinteza colagenului, pielea devine mai elastică și mai suplă, se diminuează ridurile și imperfecțiunile tenului, are efect regenerant asupra celulelor epidermei, reduce petele care apar odată cu înaintarea în vârstă și redă luminozitatea tenului matur.
Împotriva acneei aplică săptămânal pe zonele afectate, cataplasme cu făină din seminţe de in amestecată cu apă (până se formează o pastă).
Pentru problemele părului, cum ar fi mătreața, trebuie să încerci o cură cu ulei din semințe de in. De asemenea, în cazul subțierii firelor, a căderii, uscării ori regenerării greoaie, aplică o dată pe săptămână, pe părul umed, ulei din semințe de in și lasă-l să acționeze 30 de minute și după câteva săptămâni de tratament vei observa că ai un scalp mult mai sănătos și un păr mai viguros, datorită acizilor alfa linoleici din compoziția semințelor de in, care au proprietăți uimitoare pentru foliculii de păr.
Consumul zilnic de 15 g de semințe de in are numeroase beneficii:
- diminuează nivelul trigliceridelor și LDL-colesterolului, fără a altera HDL-colesterolul. Același efect îl are și consumul extractului alcoolic.
- datorita conținutului de lecitină, reduce stresul și crește capacitatea de memorare, ameliorează deficitul de atenție și hiperactivitatea
- reduce inflamațiile, atenuând simptomele astmului și îmbunătățind funcția pulmonară.
- ține sub control depresia, schizofrenia, tulburările bipolare, scleroza în plăci, anxietatea, migrenele
- normalizează tranzitul intestinal, înlătură constipația acționând ca un laxativ natural
- este adjuvant în bolile inflamatorii intestinale sau în sindromul intestinului iritabil
- menține echilibrului hormonal în menopauză, dureri menstruale
- încetinește procesul de asimilare a grăsimilor și conferă senzație de sațietate.
Sursa foto: bioterapi.ro