Ți-ai pierdut tonusul și vitalitatea? Trei cure cu efect revitalizant

cura otet

loading...

Nu mâncăm mereu sănătos, nu prea facem mișcare, ne stresăm… Cu alte cuvinte, ne suprasolicităm. La un moment dat, constatăm că sănătatea și vitalitatea noastră au de suferit. Tocmai de aceea avem nevoie, din când în când, de o reîmprospătare a forțelor. Alege una dintre cele trei cure pe care ți le propunem. Te va ajuta nu doar să te revitalizezi, ci și să tratezi diverse probleme de sănătate.

Cura cu oțet de mere

Oțetul din cidru de mere are afecte anticolesterol, depurative, antiseptice și remineralizante (e bogat în fosfor, calciu, magneziu, zinc, seleniu), echilibrează tensiunea arterială și pH-ul sanguin. Este recomandat ca remediu în caz de nervozitate, insomnie, guturai, amețeli, oboseală vizuală, varice, unele inflamații bucale, având și un bun efect de drenare hepato-biliară. Singurul său inconvenient este aciditatea, pentru cei care au un stomac sensibil.

Cura: O cură de o lună este mai mult decât suficientă. Ia în fiecare dimineață 2 lingurițe de oțet din cidru de mere (preferabil organic), adăugate într-un pahar cu apă. Bea licoarea lent, pe parcursul a 30 de minute. În caz de infecții ale căilor respiratorii superioare, însoțite sau nu de tuse, fă gargară cu o lingură de oțet de mere amestecată cu o linguriță de miere.

Cura cu măceșe

Aceste fructe cu gust acrișor sunt foarte bogate în vitamina C și au o mare capacitate curativă. Cura cu măceșe are acțiune revitalizantă și întăritoare, combate oboseala fizică și intelectuală, stimulează imunitatea, ajută digestia și diureza, favorizează formarea celulelor sanguine, fiind indicată și în caz de enterocolită, litiază renală și biliară, afecțiuni hepatice, tulburări de circulație periferică.

Cura: Poți consuma măceșele sub formă de decoct, care se prepară astfel: 2 linguri de măceșe zdrobite se pun în 500 ml apă călduță și se fierb 10 minute. Bea 2 căni pe zi, 10-14 zile.

Cura cu orz încolțit

Fiind bogați în vitamine (A, B-uri), minerale (sodiu, potasiu, zinc, calciu, fier, magneziu, fosfor), antioxidanți, dar și hormoni de creștere, germenii de orz au excelente efecte de revigorare, refacere, regenerare.

Mai mult, au o acțiune puternic detoxifiantă, stimulează funcția tuturor organelor, redau tonusul fizic și psihic, ajută la tratarea multor boli: anemie, hepatită, diabet, boli respiratorii, cancer…

Cura: O cură de 7-14 zile e suficientă. Umple un borcan de 800 ml pe sfert cu boabe de orz bine spălate și adaugă până la trei sferturi apă călduță. Leagă bine borcanul la gură cu un tifon, ca să poată trece apa prin el. Inițial lasă boabele la macerat 12 ore, apoi scurge apa direct prin tifon (e ideală la udat plantele). Clătește bine boabele cu apă rece, apoi scurge apa. Timp de 2-4 zile, până germinează, spală boabele de 2-3 ori pe zi, scurgând de fiecare dată apa. Când tulpinițele verzi au 1-2 cm, scoate germenii din borcan, aruncă boabele neîncolțite și cojile și păstrează restul la frigider, cel mult 7 zile. Germenii se consumă ca atare (în salate, combinați cu miere etc.) sau măcinați câte 1-3 linguri rase pe zi.

Sursa: Revista Sănătatea de azi

Sursa foto: teotrandafir.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *