Gustări energizante? Nimic mai simplu! Nuciferele sunt regenerante și cardioprotectoare

nucifere

loading...

Îți dăm o veste bună! Nuciferele pot înlocui carnea din alimentație grație conținutului bogat în proteine, vitamine și în minerale. Dacă le consumi ca atare, beneficiezi din start de calitățile lor regenerante și cardioprotectoare.

Migdalele protejează inima

Dacă nu mănânci prea des pește, deși nutriționiștii îl recomandă de cel puțin două ori pe săptămână, migdalele îl pot înlocui (cel puțin cinci sâmburi pe zi), deoarece sunt o sursă de Omega 3, cu rol cardioprotector. Acestea mai conțin amigdalină, o substanță cu puternice proprietăți revitalizante și care crește imunitatea. În cazul în care ții dietă, migdalele oferă senzația de sațietate datorită fibrelor. Și încă ceva! Întineresc tenul și stopează căderea părului.

Alunele stimulează creierul

Aromate și crocante, alunele de pădure sunt o gustare ideală atât pentru adulți, cât și pentru cei mici. Ele cresc performanțele intelectuale prin alimentarea celulelor nervoase. Alunele mai conțin substanțe care ajută la combaterea virusurilor și a infecțiilor bacteriene, grăsimi nesaturate care scad riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și vitamine care dau fermitate pielii (10 alune acoperă doza zilnică recomandată).

Nucile au calități antitumorale

Studiile demonstrează că nucile au calități antitumorale. Ele modifică activitatea unor gene responsabile de cancerul de sân. În nuci se găsesc substanțe care încetinesc creșterea și apariția tumorilor. Mai mult, 7-8 nuci pe zi previn stările depresive grație conținutului bogat de magneziu, scad colesterolul total și glicemia. De aceea, sunt indicate în alimentația diabeticilor, întăresc sistemul imunitar, mențin elasticitatea vaselor de sânge și previn bolile de inimă.

Arahidele încetinesc îmbătrânirea

Pe lângă faptul că sunt delicioare, arahidele sunt și foarte sănătoase. 10 sâmburi te mențin tânără (asigură necesarul zilnic de vitamine E și B3, aminoacizi, acid folic, antioxidanți, calciu și cupru). Arahidele stimulează procesul de digestie și îmbunătățesc fluxul sangvin la nivelul creierului, prevenind riscul declanșării Alzheimerului la bătrâni.

Sursa: Click pentru femei

Sursa foto: sanatate.bzi.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *