Este, pentru mulți români, aliment de bază. Parizerul, fabricat din orice, numai din carne NU. Evită-l, spre binele tău!

parizer

loading...

Consumat de români încă din perioada comunistă, când nu prea aveai alternativă, parizerul continuă să fie în topul preferințelor alimentare. Puțini dintre cei care îl consumă frecvent știu, însă, ce conține parizerul.

Slănina este principalul ingredient din orice parizer, cremvurşti, cârnat polonez sau hotdog. Proporția de slănină pleacă de la 70-80% la produsele „de calitate” și ajunge chiar la 95% pe piețele sărace, cum e și România. Dar asta este varianta „fericită”!

Atunci când producătorii vor să reducă și mai mult costurile, ei renunță la  slănină și o înlocuiesc cu pasta MDM. Practic, este vorba despre o emulsie de apă și pastă de șorici, piele de pui, tendoane și cartilagii. Toate acestea sunt amestecate cu o substanță care ajută la topirea grăsimilor în apă, scrie wowbiz.ro.

Pasta astfel obținută este amestecată cu un procent mic de carne, și aceea de slabă calitate. Pentru a căpăta consistență, se adaugă amidon, iar textura specifică se obține prin folosirea de soia.

Dar produsul trebuie să fie nu doar consistent, ci și atrăgător. Astfel i se dă culoare cu carmin și gust cu „praf de parizer”. Este vorba despre un amestec format într-o mică proporție din arome naturale și de sinteză și o mare cantitate de substanțe chimice.

Pentru a avea gust, se adaugă glutamatul de sodiu (potențiator de gust), care are capacitatea de a stimula creierul să perceapă gustul de câteva sute de ori mai tare decât cel normal. Lactoza și glucoza au rolul de a îndulci ușor amestecul. În fine, se adaugă conservanții (nitritul de sodiu și nitratul de potasiu), precum și antioxidanții (acid ascorbic), cu rolul de a simula „prospețimea” produsului final, relatează portalul opiniatimisoarei.ro.

Sursa foto: ziuanews.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *