Alimente sănătoase pentru micul dejun. Cu ele te energizezi și îți menții silueta

peste cu rucola

loading...

Micul dejun este cea mai importanta masa din zi, atat pentru a mentine nivelul energetic pana seara, cat si pentru o silueta perfecta.

Micul dejun este considerat o masa importanta din zi, asa ca trebuie sa tinem cont si de alimentele pe care le consumam la aceasta masa.

Este sezonul fructelor si putem alege ca, in cateva dimineti din saptamana, sa consumam fructe. O masa de capsune, de cirese, de pepene galben, de pepene rosu, de visine, caise, piersici este ideala pentru sanatate, avand in vedere ca fructele  contin zaharuri de buna calitate, fibre, vitamine, minerale si au putine calorii.

Un mic dejun format din peste si vegetale  reprezinta  o alta alegere sanatoasa. Puteti manca peste afumat, pepene galben, migdale si caju, sau peste afumat, mango, frunze de rucolla si muguri de pin.

Iaurtul grecesc este bogat in proteine si probiotice, ajutand sistemul digestiv. Poate fi servit cu fructe sau cereale integrale.

Oul reprezinta o masa proteica ideala pentru micul dejun. Ideal ar fi ca prepararea sa sa fie fara ulei sau unt.Oul de prepelita este  sarac in colesterol si se poate asocia cu legume proaspete.

Fulgii de ovaz   au cele mai putine calorii, cel mai mic indice glicemic si  sunt la fel de bogati in fibre ca si celelalte cereale. Se consuma cu lapte, iaurt, ceai sau fresh de de portocale. Se recomanda sa fie consumati alaturi de o cantitate insemnata de lichide.

Sursa foto: retetepescaresti.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *