Ulei de morcovi pentru un bronz perfect și natural

bronz

loading...

Ulei de morcovi pentru un bronz perfect? Ei bine, da, pigmentul portocaliu din morcovi și nutrienții acestuia sunt bineveniți pentru a avea o piele frumoasă, sănătoasă, strălucitoare și bronzată!

Pregătirea tenului înainte de plajă este un lucru important de care trebuie să ținem cont. Putem folosi uleiul de morcovi pentru a ne menține pielea tânără și pentru a obține și păstra un bronz frumos. Uleiul de morcovi este folosit pentru obținerea unui bronz mai sigur, mai profund, frumos și rezistent! Nu trebuie să vă gândiți că se va schimba radical culoarea pielii sau că se ajunge la un bronz portocaliu. Pielea va căpăta doar o culoare sănătoasă și mai închisă decât era inițial.

Uleiul de morcovi se obține din macerarea în ulei vegetal organic a morcovilor răzuiți și uscați. Morcovul este bogat în vitaminele B, C, D și E și conține peste 600 de carotenoizi (antioxidanți puternici), cel mai puternic fiind beta-carotenul, pe care organismul nostru îl transformă în vitamina A activă.

Uleiul de morcovi deține multe proprietăți benefice și regenerative pentru piele și poate fi adăugat direct pe piele, în măștile de înfrumusețare, în cremele hidratante și în loțiunile pentru corp.

Acesta stimulează creșterea și regenerarea celulelor pielii și menține elasticitatea acesteia, ajutând-o să rămână moale, fină și cu un aspect tânăr. De asemenea, uleiul de morcovi are abilități considerabile de reparare a pielii și este cunoscut pentru calmarea și prevenirea iritațiilor, precum și pentru vindecarea pielii uscate și crăpate.

Proprietățile antioxidante ale beta-carotenului pot ajuta pielea să reziste la efectele dăunătoare ale razelor ultraviolete ale soarelui și să combată formarea radicalilor liberi, ce cauzează îmbătrânirea prematură. De asemenea, acesta poate îmbunătăți bronzul, prin faptul că ajută la creșterea producției de melanină, un pigment ce determină culoarea pielii.

Uleiul de morcovi este utilizat la scară largă în multe creme și loțiuni solare pentru că protejează pielea și accelerează și prelungește bronzul natural. Pentru a crește starea de bine a pielii înainte ș după bronz, adăugați puțin ulei de morcovi direct pe piele, în loțiunea de corp sau în gelul de duș pentru a pregăti pielea pentru expunerea la soare.

Antioxidanții protejează celulele pielii de rezultatul dăunător al poluanților din mediul înconjurător, precum cei creați de energia UV a soarelui. Cercetările arată că unul dintre tipurile de carotenoid cunoscut ca betacaroten este eficient în protejarea pielii împotriva daunelor luminii solare. Uleiul de morcovi nu reprezintă un scut pentru razele solare, astfel că el ar trebui utilizat alături de produsele ce oferă protecție solară pentru a preveni arsurile pielii.

Bonus: oferă părului strălucire și delicatețe

Uleiul de morcovi conține mulți nutrienți benefici pentru păr, inclusiv beta-caroten și vitamina E, ceea ce-l face un balsam excelent. Beta-carotenul se transformă în interiorul organismului în vitamina A activă, esențială pentru menținerea sănătății părului și pielii. De asemenea, vitamina A ajută organismul să producă sebum, un ulei natural emis de către pori, care păstrează scalpul hidratat și previne uscarea părului, astfel încât acesta să nu devină fragil și sfărămicios.

Pe de altă parte, vitamina E susține creșterea părului, protejează scalpul și celulele firului de păr împotriva deteriorării și previne căderea părului.

Este bine cunoscut faptul că vara, mai ales dacă mergem la mare, părul devine mai aspru și lipsit de strălucire. Cu un conținut ridicat din aceste vitamine A și E, uleiul de morcovi este foarte eficient în hrănirea părului și menținerea strălucirii și delicateții sale. Acesta are capacitatea de a întări părul slăbit, ajutându-l să devină puternic, precum și de a hidrata scalpul uscat și preveni despicarea firelor de păr.

Pentru a hrăni scalpul, pentru a face părul mai fin și pentru a preveni ruperea, încălziți în palme o cantitate mică de ulei de morcovi, pe care apoi să-l masați ușor pe scalp și să-l întindeți în mod egal pe păr, de la rădăcină la vârfuri. Așteptați un interval de timp (chiar și câteva zeci de minute), apoi clătiți și șamponați. De asemenea, puteți aplica câteva picături de ulei de morcovi direct pe vârfurile despicate ale părului.

Iată cum ne putem bronza cu ulei de morcovi:

  1. Aplicați procesul corect de masaj al uleiului pe piele. Masați uleiul de morcovi pe pielea umedă, de preferat imediat după ce faceți duș sau baie. Trebuie să faceți masajul nu mai puțin de șapte zile înainte să vă expuneți la soare. Asigurați-vă că masați uleiul de morcovi pe pielea umedă în fiecare dimineață înainte de expunerea solară. Ar trebui să încercați și masajul cu ulei de morcovi pe întreg corpul în fiecare seară, după expunerea la soare.
  2. Protejați-vă pielea! Peste uleiul de morcovi, aplicați loțiune cu protecție solară cu factor de aproximativ 30. Totuși, dacă pielea dumneavoastră este deschisă la culoare, utilizați o loțiune cu un SPF mai mare pentru a evita arsurile pielii. Este important să aplicați protecția solară la fiecare două ore în timpul expunerii la soare și imediat după înot.
  3. Cunoașteți informațiile despre uleiul de morcovi. Uleiul de morcovi este utilizat ca scut al pielii împotriva razelor ultraviolete dăunătoare ale soarelui și ajută persoanele care doresc să se bronzeze să obțină rezultatele dorite. Din moment ce energia ultravioletelor solare poate cauza deteriorări grave ale pielii, multe persoane care doresc să se bronzeze încearcă să găsească un proces de bronzare care să nu le distrugă pielea.

Cercetările realizate în privința siguranței utilizării uleiului de morcovi au arătat că atunci când este folosit la nivel local împreună cu loțiunile de protecție solară, acesta poate contribui la evitarea efectelor negative ale soarelui. Uleiul de morcovi pentru bronz este un amestec de ulei și extract oranj 100% natural provenit din morcovii ce conțin carotenoizi sau antioxidanți care pot ajuta în prevenirea deteriorării celulare cauzate de poluanții din mediul înconjurător.

Uleiul de morcovi poate combate radicalii liberi și deteriorarea celulară.

Deteriorarea celulară cauzată de radicalii liberi poate duce la mai multe afecțiuni, precum canceru și îmbătrânirea prematură. Puteți obține antioxidanți similari prin consumul de morcovi, însă nu veți beneficia și de un bronz auriu. Totodată, este important să știți că bronzul auriu oferit de uleiul de morcovi nu conține nuanțe de oranj adiționale de la morcovi. În realitate, pe lângă conținutul de antioxidanți al morcovilor, acesta conține peste 600 de tipuri de carotenoizi.

Conținutul de beta-caroten al câtorva produse de bronzat reprezintă doar o parte din cei 600 de carotenoizi obținuți din morcov. Pe lângă beta-caroten, morcovul conține și un antioxidant puternic cunoscut ca tacoferil sau vitamina E, eficient în vindecarea pielii cu arsuri solare, precum și în ameliorarea efectelor dăunătoare ale razelor UV.

Cele mai recente studii au arătat că îmbinarea uleiului de morcovi cu loțiunile convenționale de protecție solară reprezintă cea mai eficientă cale de a obține un bronz excelent. Vă va proteja pielea în timp ce se bronzează frumos.

Beneficiile unui ulei natural sunt remarcabile pentru sănătatea și frumusețea pielii expuse la soare!

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *