Proteine din zer pentru slăbire și masă musculară. Natural, sută la sută

loading...

Pudra proteică din zer este un produs natural (sau așa ar trebui să fie), obținut prin deshidratarea lichidului rezultat în urma fabricării brânzeturilor. Suplimentele proteice pe bază de zer, numite whey protein, ajută la construirea masei musculare prin creșterea naturală a producției de proteină musculară în corpul nostru.

Ce efecte au proteinele din zer asupra organismului?

Suplimentele cu proteine din zer sunt asociate adesea cu sportivii profesioniști care fac exerciții de forță și cu culturiștii. Totuși, există și dovezi potrivit cărora zerul poate oferi beneficii aspectului fizic al persoanelor care nu fac deloc exerciții fizice sau care le practică doar în scop recreativ. O porție de 20-25 de grame de proteină din zer conține aproape toți aminoacizii esențiali necesari zilnic. Proteina din zer este foarte populară printre sportivi, culturiști și (cu acordul medicului) pentru persoanele care suferă de anumite boli grave precum cancerul. Zerul crește funcția autoimună și apără organismul împotriva radicalilor liberi nocivi.

Creșterea masei musculare cu pudra proteică din zer, studii.

Câteva studii științifice au făcut legătura între suplimentele cu zer și creșterea masei musculare în cazul subiecților care participau la antrenamente de rezistență. Într-o cercetare publicată în 2008 în revista „Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care”, oamenii de știință au observat că izolatul proteic din zer furnizează cantitățile optime de aminoacizi necesare pentru menținerea masei musculare și pentru stimularea dezvoltării noilor mușchi. Un studiu publicat în 2001 în „International Journal of Sports Nutrition and Exercise Metabolism” a demonstrat că subiecții antrenați care au luat proteine din zer au avut o masă musculară și o forță ma mare decât subiecții care s-au antrenat, dar nu au luat niciun supliment.

Factori de sănătate

Un alt studiu, publicat în 2012 în „Lipids in Health and Disease”, susține că suplimentele pe bază de zer pot reduce factorii de risc de boli metabolice la subiecții sănătoși, precum și la cei care suferă de obezitate sau de rezistență la insulină. Potrivit cercetătorilor, suplimentarea zilnică cu zer este asociată cu un control mai bun asupra glicemiei, greutății corporale și menținerii masei musculare, scade nivelul tensiunii arteriale și reduce inflamația din organism.

Totodată, zerul poate oferi diferite avantaje față de alte tipuri de suplimente pe bază de proteine. Într-un studiu publicat în 2001 în „Journal of Nutrition”, cercetătorii au măsurat efectele suplimentelor din zer și din soia asupra adulților obezi care nu și-au schimbat în vreun fel dieta obișnuită. După o perioadă de testări ce au durat 23 de săptămâni, subiecții care au luat suplimentele cu zer au pierdut mai multă grăsime corporală și au depus mai multp masă musculară slabă decât subiecții care au luat alte suplimente proteice. De asemenea, subiecții care au luat suplimente cu zer au constatat o diminuare a valorii circumferinței taliei.

Eliminarea grăsimii corporale

Proteinele din zer reprezintă un ingredient obișnuit în produsele ce înlocuiesc mesele principale și în shake-urile proteice care sunt proiectate pentru a încuraja pierderea în greutate. Deoarece proteinele sunt mai sățioase decât carbohidrații sau grăsimile, persoanele care taie din calorii dn meniu și iau suplimente pe bază de zer ar putea să nu mai simtă că le este foame de-a lungul zilei și le va putea fi astfel mai ușor să reziste cu mai puține calorii. Într-un studiu publica în 2008 în revista „Nutrition & Metabolism”, participanții obezi care au redus numărul de calorii și au consumat suplimente pe bază de zer au eliminat mult mai multă grăsime corporală într-o perioadă de 12 săptămâni decât subiecții care au consumat băuturi cu un conținut redus de proteine.

Ce este zerul și cum se obține pudra proteică?

Zerul este lichidul natural, gălbui și ușor tulbure, care rămâne după ce cașul proaspăt e pus la scurs. În tradiția românească zerul era apreciat. Nu era niciodată aruncat. Dar iată că cercetătorii creează o adevărată revoluție în lumea producătorilor de suplimente nutriționale prin redescoperirea unor proteine cu efecte excepționale asupra organismului: proteinele din zer. Extractul proteic din zer scade colesterolul, stimulează producția de celule imunitare de tip T și, mai ales, favorizează creșterea masei musculare în detrimentul țesutului adipos, reglând greutatea.

Ce este extractul proteic din zer?

Extractul proteic din zer este foarte asemănător cu produsul obținut de sute de ani de către ciobanii noștri, urda, o brânză extrem de bogată în proteine foarte bine cunoscută în România. În Italia i se spune ricotta și este deseori folosită în alimentație. Extractul proteic de zer este oarecum o urdă deshidratată. Este, astfel, mult mai ușor de combinat în sucuri, shake-uri proteice, smoothie-uri, etc.  Pudra proteică din zer este ușor de transportat în călătorii, la serviciu sau în mașină. Se adaugă câteva lingurițe în orice lichid și astfel ne-am suplimentat dieta cu proteine de cea mai bună calitate.

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *