Când ai poftă de ceva dulce, prepară ciocolata de casă! Fără E-uri, fără coloranți

ciocolata de casa1

loading...

Ciocolata de casă este un produs ce cu greu poate fi refuzat chiar şi de către persoanele ce nu se dau în vânt după dulciuri. Chef Mihai Cristian ne-a dezvăluit secretele preparării acesteia după o reţetă care niciodată nu a dat greş.

“Într-adevăr, nu sunt mort după ciocolată, însă n-aş refuza un baton făcut în casă niciodată. Îmi amintesc că am făcut prima dată această reţetă la şcoală, în anul trei de artă culinară, când am ajuns la modulul de specialitate numit simplu: patiserie-cofetărie. Vă daţi seama? A trebuit să aştept trei ani ca să mănânc… Nu, ca să învăţ să fac prăjituri. A meritat aşteptarea pentru că am învăţat o reţetă extraordinară de ciocolată de casă şi vreau s-o împărtăşesc cu dumneavoastră. Poate vă obişnuiţi şi copiii să mănânce ceva bun, natural şi mai sănătos decât ce se găseşte în comerţ la ora actuală”, ne-a declarat chef Mihai Cristian.  A căutat reţeta prin mapele şi caietele sale de acum câţiva ani şi a dat de ea.

Ingrediente necesare:

– 450 gr. zahăr
– 150 ml apă
– 1 plic de zahăr vanilat
– 150 gr. unt gras (80% grăsime)
– 500 gr. lapte praf
– 50-80-100 gr. de cacao (puneţi cât doriţi)
– 50 gr. stafide
– 1 fiolă esenţă de rom
– 50 gr. alune de pădure/nuci/migdale/fistic/nuci pecan

“Încercaţi să alegeţi ingrediente de calitate superioară. Laptele praf să NU fie din categoria INSTANT, acela pentru bebeluşi. Să cumpăraţi lapte praf alimentar. Mare atenţie la sirop. Să fie destul de legat. Dacă e prea lichid, aşa va fi şi ciocolata dumneavoastră. Este foarte important. Este o reţetă foarte simplă. Toată lumea poate să o facă. Puteţi să folosiţi şi alte arome, cum ar fi: lavandă, portocală, bergamotă, scorţişoară, etc”, spune chef Mihai Cristian.

Mod de preparare

Într- o crăticioară se pun la fiert zahărul, zahărul vanilat şi apa până ajung la o consistenţă semi-vâscoasă. După ce siropul este legat, se dă la o parte de pe foc si se topeşte în el untul. Laptele praf şi cacaua se dau prin sită într-un vas mare. Se răceşte siropul pana la 40-50 grade Celsius ca să putem lucra cu el. Se toarnă siropul peste laptele praf, esenţa, stafidele, alunele şi cacaua omogenizate. Se amestecă cu mâna sau cu o lingură, dar repede ca să nu se solidifice.

Compoziţia de ciocolată se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ţine la rece sau într-un loc răcoros. Se porţionează şi se împarte. “Este o reţetă pe care am încercat-o de multe ori şi mi-a ieşit de fiecare dată, aşa că, pot să garantez rezultatul perfect de ciocolată de casă”, a concluzionat chef Mihai Cristian.

Sursa: voceatransilvaniei

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *