1. Compușii din porumbul fiert determină creșterea elasticității vaselor de sânge, prin sporirea cantității de elastină. Astfel se realizează o mai bună oxigenare și hrănire a întregului organism și scade riscul de apariție a aritmiilor, accidentelor vasculare cerebrale și a infarctului.
2. După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greață, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.
3. Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului.
4. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit. Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbește degradarea grăsimilor.
5. Alte cercetări au demonstrat că unii compuși ciclici cu azot rezultați din fierberea porumbului pot crește semnificativ capacitatea de analiză, inteligența.
6. Porumbul fiert conține din belșug un carotenoid numit beta-cryptoxanthin, care are proprietatea de a preveni apariția cancerului la plămâni.
7. O cană cu boabe de porumb oferă 15% din necesarul zilnic de vitamina B5, responsabilă de energia organismului.
8. Cercetătorii germani au constatat că aportul de tiamină prin consum de porumb zilnic poate scădea viteza de îmbătrânire a creierului cu 5-10% pe an la femei și cu 2-6% pe an în cazul bărbaților, având astfel un rol profilactic în boala Alzheimer.
9. Datorită bogăției în fibre, porumbul reglează tranzitul intestinal. Este de asemenea un bun diuretic și, consumat în mod regulat, poate preveni retenția apei în organism (picioarele umflate sunt o consecință a acestei retenții).
Sursa: sanatate.bzi.ro