Pepenele verde combate simptomele sindromului premenstrual. Alte alimente care diminuează neplăcerile în perioada premenstruală

pepene-verde

loading...

Peste 80% din femei suferă de sindromul premenstrual caracterizat prin disconfort atât fizic, cât și psihic. Organismul pierde magneziu, calciu, potasiu și nu numai. Lipsa magneziului este responsabilă pentru cele mai multe dintre simptomele care apar în sindromul premenstrual.

Neplăcerile pot fi ocolite sau măcar diminuate și prin dietă, afirmă farmacistul Earl Mindell care, în Noua biblie a vitaminelor, a întocmit o listă a alimentelor și băuturilor de evitat, cât și a celor permise în această situație. Astfel, în categoria celor interzise intră sarea și alimentele sărate, precum și lemnul dulce care favorizează retenția de apă în organism. Alimentele și băuturile reci trebuie și ele ocolite deoarece împiedică circulația abdominală și înrăutățesc crampele, potrivit adevarul.ro.
Cafeina este și ea contraindicată întrucât sporește pofta de dulciuri, consumă vitaminele B, elimină potasiul și zincul și stimulează producerea de acid clorhidric, fapt care poate duce la iritația abdominală. Ceaiurile negre astringente conțin tanin. Acesta se combină cu minerale importante din organism împiedicând absorbția în sistemul digestiv.
Alcoolul afectează negativ glicemia, face să scadă nivelul de magneziu, poate interveni în buna funcționare a ficatului și pe această cale poate duce la agravarea sindromului premenstrual. Spanacul, frunzele de sfeclă și alte legume care conțin oxalați determină neasimilarea mineralelor, făcând dificilă o bună absorbție.
Căpșunele, pepenele verde (cu tot cu semințe), anghinarea, sparanghelul , pătrunjelul, salata de năsturel sunt diuretice naturale care ajută la diminuarea simptomelor. Semințele crude de floarea-soarelui, curmalele, smochinele, piersicile, bananele, cartofii, arahidele și roșiile sunt importante pentru că sunt bogate în potasiu și pot suplini această pierdere. Potrivit aceleiași surse, suplimentele indicate într-o astfel de situație sunt vitamina B6 (50-300 mg pe zi, se crește doza treptat, până la 300); magneziu – 500 mg și calciu 250 mg, zilnic; vitamina E – 100-4—UI; vitamina B 5 – 1.000 mg și sunătoare – 1-2 ori pe zi. Sportul este și el foarte important pentru că îmbunătățește circulația abdominală, iar transpirația ajută la eliminarea excesului de fluide. Mersul pe jos în pas vioi timp de 30 de minute pe zi este recomandat, la fel și înotul.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *