Corp perfect, tonus impecabil și ten luminos. Dieta Supermodelelor Victoria′s Secret

victorias-secret-is-getting-out-of-the-swimsuit-b-2-27168-1463154143-2_dblbig

loading...

Modelele și vedetele sunt recunoscute pentru corpurile lor perfecte, tonusul impecabil al pielii și tenul luminos. Deși genetica joacă un rol incontestabil, aspectul lor fizic impecabil se datorează mult și unei discipline privind dieta zilnică.

Andrea Orbeck este antrenor personal pentru multe dintre modelele Victoria′s Secret (inclusiv Heidi Klum și Karolina Kurkova) și consultant de nutriție sănătoasă. Tonusul muscular, strălucirea pielii, nivelul de energie și sistemul imunitar necesită nutrienți (vitamine, minerale, enzime) care provin din alimente de calitate. De aceea, Andrea Orbeck recomandă modelelor Victoria Secret și tuturor clienților ei diete bazate pe alimente ecologice și organice.

Care sunt alimentele recomandate la dietă

Proteinele reprezintă aminoacizi esențiali pentru a repara țesuturi, pentru a construi și înfrumuseța pielea, părul, unghiile. Organismul nu depozitează proteinele și de aceea, supermodelele mănâncă zilnic proteine sănătoase care provin din surse organice, bio: ouă, carne de vită, pui, pește, curcan, tofu, fasole sau brânză degresată.

Alimentele organice sunt mult mai bune pentru sănătatea noastră și pentru mediul înconjurător în comparație cu alimentele care conțin hormoni, antibiotice, coloranți, afânători, sau sunt injectate cu substanțe care să le facă apetisante. Alimentele organice, bio, sunt mult mai bogate în antioxidanți, inclusiv vitamina E, betacaroten, vitamina C și proteine.

O friptură de dimensiuni medii care provine de la un vițel hrănit cu iarbă are cu 100 de calorii mai puțin decât aceeași friptură provenită de la un vițel hrănit cu furaje pe baza de soia și ingrediente care să-l determine să crească mult mai repede decât ar fi normal. Este valabil și pentru alte tipuri de carne. Astfel, 100 de calorii mai puțin la fiecare friptură – înseamnă în medie 17,000 calorii mai puțin anual – fără o altă schimbare în obiceiurile alimentare decât aceea de a consuma alimente organice. Acum, chiar că aceasta este o atitudine de supermodel Victoria Secret!

Organismul are nevoie și de carbohidrați. Nu e ușor să defilezi pe tocuri de 12 cm și să fii plină de viață! Fără carbohidrați, modelele Victoria Secret nu ar avea energie să zâmbească tuturor și să facă față presiunii podiumului modei de cea mai înaltă calitate sau ședințelor foto prelungite! Momentan trăim un adevărat război împotriva carbohidraților (promovat de dietele Atkins sau Dukan), total nejustificat însă. Carbohidrații rafinați sunt interziși într-adevăr (pâine albă, făinoase, zahăr alb), dar carbohidrații complecși în porții moderate sunt recomandați pentru o viață sănătoasă și un aspect frumos: cereale integrale neîndulcite, secară, tortilla din cereale integrale, orez brun, fasole, chiar și legume bogate în fibre cum ar fi: sfeclă, cartofi dulci, cartofi, broccoli, varză de Bruxelles, fructe de pădure, mere, mango, pepene verde.

Alimentele au la bază proteine, carbohidrați și grăsimi. Dintre grăsimi, cele așa-numite Omega 3 sunt printre cele mai sănătoase. Grăsimile Omega 3 se găsesc în fructe de mare, nuci, semințe (oleaginoase, în general), semințe de in. Omega 3 se găsesc și în animalele crescute organic. Cum așa? Omega 3 se formează în cloroplaste de frunze verzi și alge. 60% dintre acizii grași din iarbă sunt omega 3. Atunci când bovinele sunt crescute nu cu iarbă, ci în mediu închis cu furaje, ele nu dezvoltă această grăsime benefică.

Uitați de alimentele procesate, frumos ambalate pe raftul magazinelor!

Nu conservelor căci alimentele din acestea conțin multă sare și își pierd cea mai mare parte dintre enzimele vitale pentru sistemul nostru imunitar. În reclame toate arată fabulos, dar atunci când le punem pe masă gustul lor este far, uneori miros chiar a mâncare de câini. Producătorii adaugă foarte multă sare pentru a le conserva timp îndelungat și pentru a le da un plus de gust (cu prețul reținerii de apă în corpul nostru și al riscului de a dezvolta hipertensiune).

Nu pâinii albe și făinoaselor! Tot ceea ce este produs din făina albă rafinată nu aduce beneficii organismului, în schimb ne încarcă cu multe calorii greu de ars!

Nu orezului alb care își pierde cea mai mare parte dintre nutrienți și fibre. Alegeți variantele de orez brun și integral.

Nu snacks-urilor pentru că sunt bogate în grăsimi nesănătoase, carbohidrați rafinați și conservanți. Raioanele de chipsuri, napolitane, ciocolățele, biscuiți, covrigei – trebuie să vă rămână străine. Asta dacă doriți să nu aglomerați corpul cu toxine și calorii inutile în timp ce îl privați de vitamine, minerale și enzime valoroase.

Nu semipreparatelor pentru cuptor sau friteuză. Oricât s-ar lăuda ele pe cutie că nu conțin una sau alta și că ar fi slabe caloric, semipreparatele nu aduc un aport nutrițional real organismului. Folosiți metode tradiționale de a găti (ca și bunica) sau mâncați salate proaspete, gustări pe bază de nuci, migdale, alune de pădure.

Nu desertului de cofetărie! Dacă doriți un corp frumos, pur și simplu uitați că există cofetării, patiserii, gelaterii. Modelele Victoria Secret reușesc să se abțină!

Nu cerealelor pentru mic dejun care au și zahăr sau sunt îndulcite. Alegeți variante de cereale integrale naturale, care nu au fost rafinate și care nu au adaosuri.

Nu mezelurilor și cărnii procesate! Sare, chimicale, nutriți – mezelurile și cărnurile procesate nu au nicio legătură cu hrana sănătoasă. Cu dieta nici atât!

Sursa: prodieta

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *