Proprietățile sale sunt date de bogăția de vitamine (A, B1, B5, C, E), minerale (magneziu, mangan, fosfor, potasiu) și mai ales de fibre și vitamina B9 (acid folic), una din cele mai importante vitamine în sarcină: 100 de grame de porumb asigură 15% din necesarul zilnic de acid folic. Porumbul este atât de special și datorită antioxidanților pe care îi conține, printre care și luteina! Porumbul este una dintre cele mai vechi cereale din lume. Are peste 7.000 de ani vechime. Este, alături de grâu, cea mai cultivată cereală la nivel mondial. Se află, alături de alte cereale, la baza piramidei unei alimentații sănătoase și este apreciat pentru multiple virtuți prin care ajută organismul: reglează tranzitul, are efect diuretic, scade nivelul colesterolului și reduce riscul de atac de cord.
Porumbul fiert, cu puțină sare este foarte gustos. Mai mult, este și un medicament „de sezon“, iar bobițele moi și lăptoase îți amintesc de copilărie.
Porumbul copt pe jar e prilej de „socializare“ în ieșirile la iarbă verde. E savuros și, prin coacere, își păstrează bine nutrienții și nivelul de fibre.
Popcornul este o gustare sănătoasă dacă, în loc de unt, pui un strop de ulei de măsline. Astfel, transformi o bombă calorică într-un snack ideal în dietă.
Dacă mănânci porumb în fiecare zi vreme de o lună, îți crești cu aproape 8% lungimea rețelei de capilare. Efectul? Scapi de toxine și, prin urmare, și de greață, dureri de cap, oboseală, insomnie.
Sursa: sanatate.bzi.ro
loading...