Stresul este considerat o problema majora care afecteaza intregul organism, favorizand aparitia multor probleme serioase de sanatate. Nu degeaba multe studii realizate pana in prezent, precum si tehnicile de relaxare care sunt tot mai evoluate, incearca sa mobilizeze majoritatea populatiei sa acorde o importanta foarte mare modului in care sunt gestionate perioadele de stres. Corpul reactioneaza in multiple feluri atunci cand este expus permanent la stres, iar potrivit unui psiholog celebru citat de BrightSide trebuie sa cunosti semnalele ingrijoratoare:
1. Starea de agitatie si durerile de cap frecvente
Atunci cand corpul este stresat apar si durerile de cap care nu-ti dau pace. Grijile pe care ti le faci mereu sau o agitatie nebuna in care intri zilnic pot sa fie factorii declansatori. Corpul este stresat, iar modul prin care te anunta este prin aceste dureri de cap.
Daca ai constatat acest lucru, atunci trebuie sa constientizezi ca doar tu poti sa analizezi putin la rece situatia si sa incerci sa rezolvi problemele fara sa te agiti mereu si sa-ti faci rau. Calmul si rabdarea sunt doua calitati care, de regula, ajuta mai mult in aceste situatii decat agitatia si graba de a duce la final ceva.
2. Resentimentele si durerea la nivelul gatului
Potrivit psihologului Susan Babel, care este specializata in tratarea depresiilor, durerile care apar la nivelul gatului pot sa fie cauzate de resentimentele pe care le ai fata de cei din jur, precum si de frustrarile legate de imperfectiunile pe care le vezi mereu la tine. Specialistul este de parere ca durerile care apar la nivelul gatului au o legatura stransa cu faptul ca nu putem ierta pe cineva sau pe noi insine. Incercarea de a-ti schimba atitudinea, de a privi totul cu alti ochi si de a invata sa te accepti asa cum esti te poate ajuta sa eliberezi corpul de aceste tensiuni la care este expus.
3. Presiunea constanta si durerea care apare la nivelul umerilor
Aceste dureri sunt asociate cu presiunea constata la care esti expusa, precum si cu incapacitatea de a lua deciziile atunci cand trebuie, sustine psihologul. Recomandarea specialistului este aceea de a gasi pe cineva de incredere cu care sa discuti despre probleme tale, deoarece prin expunerea lor verbala este posibil sa nu le mai simti atat de apasatoare.
4. Lipsa de iubire/apreciere si durerea din zona dorsala
Potrivit psihologului, teama de a nu fi ranita si lipsa de apreciere genereaza stres in corp. Semnalele prin care corpul iti arata ca e stresat sunt legate de durerile care apar la nivelul zonei dorsale.
5. Obsesia pentru bani si durerea din zona lombara
Obsesia nebuna pentru bani, precum si frica generata de pierderea unui anume statut pun o presiune constanta si constituie o sursa permanenta de stres. Durerea din zona lombara este semnalul prin care corpul iti arata ca e stresat.
6. Frica de schimbare, incapatanarea si durerile de la nivelul coatelor
Rigiditatea, incapacitatea de face un compromis, precum si frica de schimbare sunt acolo in tine si reprezinta un stres pentru corp. Psihologul Susan Babel sustine ca aceste probleme se pot manifesta prin durere la nivelul coatelor, aceasta fiind semnalul prin care corpul iti arata ca e stresat.
7. Ingamfarea si durerea de la nivelul genunchilor
Un ego puternic poate sa stea la baza durerilor care apar la nivelul genunchilor, sustine specialistul care este de parere ca aceste probleme apar atunci cand ne gandim prea mult la noi insine si nu ne pasa de cei din jur. Bunatatea si grija pe care o porti celor din jurul tau sunt calitati la care ar fi bine sa reflectezi pentru a scapa de acest stres.
8. Apatia si durerea de picioare
Cand te gandesti ca viata ta nu are sens sau ca totul e un mare esec, atunci corpul iti arata ca este stresat prin aparitia durerii de la nivelul picioarelor, explica psihologul. Invata sa te bucuri de lucrurile marunte si sa apreciezi tot ceea ce ai, nu sa fii permanent nemultumita de tot ceea ce faci.
Sursa: eva.ro
loading...