Rețeta zilei: Mușchiuleț de porc umplut cu cârnați. Ne permitem, că am slăbit!
Ingrediente necesare:
1 mușchiuleț de porc
3 cârnați
1 bucată de kaizer
1 ceapă mare
1 cățel usturoi
boia dulce
2-3 frunzulițe rozmarin
1/2 linguriță de cimbru
sare
piper
50 ulei
1 ceașcă de vin alb
Mod de preparare:
Se taie mușchiulețul pe lungime și se bate puțin. Se condimentează pe una din părți cu boia, sare, piper, usturoi pisat, cimbru și se așază pe ea un cârnat. Se rulează mușchiulețul în jurul cârnatului.
Pentru a nu se desface se înțeapă cu câteva scobitori . Se taie ceapa în 4 sau 6 bucăți și se pune pe lângă mușchiuleț, în tavă. Peste acesta se așază kaizerul tăiat feliuțe și rozmarinul tocat mărunt. Se pune sare și piper și se adaugă restul de cârnat tăiat bucăți în tavă.
După ce se toarnă uleiul și vinul peste acestea, se dau la cuptor, la 200°C, acoperind totul cu o folie de staniol, direct pe carne, pentru 30 de minute. Se scoate folia, se întoarce mușchiulețul pe cealaltă parte (fără a mai pune kaizerul deasupra, care se lasă în tavă lângă cârnat și ceapă) și se dă iar la cuptor, până se va rumeni puțin.
Se poate servi cu cartofi , mazăre sote, ciuperci sau altă garnitură care vă place.
Poftă bună!