Secrete nedezvăluite de nutriționiști

secretele-dietei

loading...

1. Se recomandă mersul la sală și evitarea hrănitului înainte de a te apuca de exercițiile fizice, însă ce nu știi este că în cazul în care nu te-ai putut odihni cum trebuie, ai fost bolnavă sau te simți lipsită de energie, nu trebuie să începi activitatea fizica deoarece nu vei da randament. Ia o mică gustare înainte fără să ai remușcări, astfel îți vei căpăta forța și energia necesară în sala de sport.

2. Scapă de rutina exercițiilor practicate, acestea se vor dovedi ineficiente dacă nu există combinații și alternări atât în mișcare cat si in intensitate.

3. Specialiștii îți spun să ai o alimentație echilibrată, însă nu îți spun și cum să faci pentru a nu alege greșit în anumite situații. Un sfat ar fi să mergi la sfârșit de săptămână la super-market pentru a-ți lua provizii pentru întreaga săptămână, astfel frigiderul va fi mereu plin cu produse sănătoase și lucrul acesta te va împiedica să mergi la fast-food pentru a-ți potoli foamea.

4. Nici unul nu include în rețeta de slăbire somnul. Acesta favorizează procesul slăbirii, iar lipsa lui în normele recomandate duce la dezechilibru hormonal, crescând pofta de mâncare.

5. Ciocolata îngrașă! Mitul acesta trebuie detronat deoarece o bucățică de ciocolată pe zi este chiar potrivită în slăbire, ciocolata conține cacao, iar cacao este bogat în antioxidanți care diminuează rata obezității. Bineînțeles, cantitățile trebuie să fie moderate.

6. Știai că grăsimile sunt clasificate în două categorii și anume grăsimi bune și grăsimi rele? Grăsimile bune sunt cele care ajută în procesul arderii țesutului adipos și se găsesc în pește, ulei de măsline, semințe, nuci, accelerând metabolismul.

7. Optimismul este aliatul oricărei diete, deoarece puterea minții chiar face minuni. Gândește pozitiv și stabilește-ți ținte pe care le poți atinge, altfel riști să abandonezi un regim care ți se pare greu de suportat și pot apărea stări de frustrare și de descurajare.

8. Într-adevăr că ți se recomandă consumul zilnic de apă. De multe ori încurcăm setea cu pofta de mâncare și deschidem larg ușa frigiderului, facilitând astfel depunerea kilogramelor. Bea un pahar cu apă înainte de fiecare masă pentru a diminua senzația de foame.

9. Poți sa cazi pradă în capcana micilor tentații, însă ai grijă să nu fie căderea prăpăstioasă. Alimentele interzise devin cele mai delicioase și este extrem de greu să-ți ții în frâu poftele, așa că poți uneori (destul de rar) să ciugulești din savuroasele prăjituri sau gustoasele junk-fooduri (fără maioneză și sosuri grase).

10. Dieteticienii nu îți spun că poți trece mult mai ușor printr-o dietă dacă ai o prietenă care să te sprijine sau să urmeze alături de tine un regim de slăbire.
Sursa: Slabescu.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *