Cea mai bună dietă? Dieta de 17 zile

fata slaba2

loading...

Dieta de 17 zile pare a fi cea mai sănătoasă dintre toate dietele. Deși numele ei te-ar putea face să crezi că vei slăbi în doar 17 zile, dieta presupune 3 cicluri de câte 17 zile, apoi al patrulea ciclu este unul de întreținere, pe termen lung. Practic, înveți să mănânci sănătos și îți schimbi complet regimul alimentar dar, datorită faptului că este atât de diversificat, nu te vei plictisi niciodată.

Partea și mai bună este că în prima etapă vei slăbi intre 4,5 si 6,5 kilograme, iar la final vei ajunge cu siguranță la greutatea ideală. Dieta de 17 zile a fost concepută de medicul de familie american Michael Rafael Moreno, sau Dr. Mike, după ce acesta și-a dat seama că după 21 de zile organismul se obișnuiește cu un obicei nou, iar după 17 zile metabolismul devine lent. Așadar, regula pe care se bazează această dieta este să-ți schimbi alimentele din meniu o dată la 17 zile. O altă regulă este să adaugi 17 minute de activitate fizică pe zi.

Planul dietei de 17 zile

 Stadiul 1 – 17 zile: Accelerează slăbirea
Aceasta este cea mai strictă etapă, în care vei avea voie să consumi doar 1.200 de calorii pe zi. În aceste 17 zile vei slăbi între 4 și 6 kilograme pentru că vei elimina foarte multă apă, dar și grăsimile acumulate.
În această perioadă ai voie să consumi ceai verde, ouă, somon, ton, pui, curcan, iaurturi, cantități mici de ulei de măsline, mere, pere, portocale, fructe de pădure (ai voie 2 porții de fructe și numai înainte de ora 14) și legume.
Stadiul 2 – 17 zile: Activează-ți metabolismul
În acest stadiu trebuie să consumi 1.500 de calorii și poți slăbi 2, 3 kilograme. Scopul acestui ciclu este să-ți restabilească metabolismul printr-o strategie care implică creșterea și descreșterea consumului caloric pentru a stimula arderea grăsimilor. Față de primul stadiu, grăsimile se reduc la o porție și se adaugă 2 porții de carbohidrați sănătoși.
Acum ai voie să mănânci, față de ce era în listă pentru primul stadiu, cereale, carne de vită, porc și miel, quinoa, orez brun.
Stadiul 3 – 17 zile: Noi obiceiuri alimentare
Când ajungi în această etapă n-o să mai slăbești atât de mult, însă vei căpăta unele obiceiuri alimentare foarte sănătoase. Este o perioadă de stabilizare, în care se pot consuma mai multe fructe și cereale integrale, dar și gustări de 100 de calorii și chiar alcool în cantități mici.
Stadiul 4 – durată nelimitată: Stil de viață sănătos
După ce au trecut 51 de zile în care ai mâncat sănătos, ai căpătat deja noi obiceiuri sănătoase pe care le vei avea de acum toată viata. Respectă regulile unei alimentații echilibrate, răsfață-te numai în weekend (cu limita!) și fă sport 150 – 300 de minute pe săptămână, iar scăderea în greutate va continua până când vei ajunge la greutatea ideală.
Sursa: dietetik.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *