O dietă revoluționară – dieta mâinii

dieta mainii

loading...

O nouă dietă revoluționară promovată chiar de nutriționiști este „dieta mâinii”.  Aceasta presupune măsurarea porțiilor cu ajutorul mâinii. Vestea proastă este că mesele sunt cât se poate de mici.

Experții sunt de părere că lipsa auto-controlului este unul dintre principalele motive ce stau la baza supraponderabilității, mulți oameni mâncând mai mult decât ar avea de fapt nevoie. De exemplu, o porție de carne nu ar trebui să fie mai mare decât palma ta, iar una de carbohidrați cu siguranță mai mică decât pumnul tău strâns.

Atunci când vorbim despre unt, ai grijă să nu consumi o bucățică ce depășește ca mărime vârful degetului arătător.

„Poți mânca pâine prăjită cu unt, dar ține cont de faptul că o linguriță de unt are 37 de calorii, în vreme ce o lingură de unt conține 111 calorii!”,  scrie în volumul „The Gastric Mind Band”.

De asemenea, ia în calcul îndulcitorii folosiți în locul zahărului, pentru că, eliminând din alimentația ta câte două lingurițe de zahăr pe zi, timp de un an, poți pierde în greutate până la 5 kilograme, fără a face vreun alt efort.

Poți mânca ocazional și înghețată, dar niciodată mai mult de o cupă!

În privința altor alimente, o clătită nu ar trebui să fie mai mare decât un CD,  iar porția ocazională de ciocolată să nu fie mai mare decât o cutiuță de ață dentară.

 Articol relatat de portalul unica.md.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *