Obișnuiești să-ți vopsești părul? Sfaturi pentru a-l menține sănătos

par vopsit

loading...

Părul este alcătuit în proporție de aproape 98% din proteine. Când e supus prea mult tratamentelor chimice, proteinele cedează, părul pierde apă și devine uscat și casant. Iată ce să faci pentru un păr vopsit mai sănătos:

  1. Caută, mai degrabă, vopsea semipermanentă decât vopsea permanentă – acestea folosesc mai puține substanțe chimice care ți-ar putea înăspri părul.
  2. Caută vopsele fără amoniac (sau cu conținut redus de amoniac) și cu conținut redus de PPD. Amoniacul și PPD-ul (parafenilendiamina) ajută culoarea să se fixeze pe păr, dar pot irita pielea și usca părul, așa că folosește-le cu mare atenție.
  3. Încearcă vopseaua pe bază de extracte vegetale sau henna. O astfel de vopsea nu rezistă la fel de mult ca cea obișnuită și nu e ușor de obținut o nuanță discretă când o folosești, dar nu-ți va deteriora părul. Vopsele pe bază de extracte vegetale: Herbatint, Naturtint, Aveda, Color Current Energized Gel Color, Light Mountain Natural Henna Hair Color.
  4. Dacă ai părul deteriorat, spală-l cu șampon pentru păr vopsit, folosește un balsam hidratant și oferă-ți un tratament profund cu balsam o dată pe săptămână pentru rehidratarea părului.
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *