Alungă stresul, regăsește-ți echilibrul mental și menține-ți organismul sănătos consumând zilnic aceste ceaiuri!

musetel

loading...

Ceaiurile te ajută să-ți regăsești echilibrul mental, să risipești stresul și, nu în ultimul rând, să-ți menții organismul sănătos.

Iată trei ceaiuri miraculoase:

1. Începe ziua in forță și bucură-te de efectele antioxidante ale ceaiului verde

Ceaiul verde are proprietăți antioxidante demonstrate, fapt care îl recomandă ca fiind o adevărată armă împotriva cancerului de orice tip. Mai mult decât atât, ceaiul verde îți ajută mintea să se mențină concentrată, te energizează și este înlocuitorul perfect pentru cafea. Alte beneficii ale ceaiului verde sunt cele legate de topirea țesutului adipos, dar și de accelerarea metabolismului, motiv pentru care este recomandat în curele de slăbire.

Consumă-l în prima parte a zilei și alege mereu un ceai vrac, nu la pliculețe. În cazul ceaiului vrac, poți vedea, efectiv, frunzele de ceai și nu ai parte de aditivi pentru arome sau de conservanți. Este suficient să arunci un ochi peste aceste sortimente de ceai verde pentru a vedea cum arata un ceai verde natural și de bună calitate. După cum vezi, aromele lor sunt date tot de ingrediente naturale, precum fulgii de nucă de cocos, fructele de soc sau petalele de trandafir. Este o adevărată încântare să-ți începi ziua cu un astfel de ceai.

2. Ceaiul de mușetel, licoarea care te ajută la propriu, să dormi mai bine noaptea

Ceaiul de mușețel este cel cu care am crescut cu toții. Cu siguranță și părinții sau bunicii tăi îl pregăteau atunci când te păștea vreo răceală sau când te durea stomacul, în copilărie. Este, într-adevăr, un ceai care relaxează mușchii abdominali și ajută digestia, făcând durerile de stomac uitate complet. În același timp, ceaiul de mușețel este și un remediu pentru problemele de somn, cât și pentru depresie.

Când somnul te ocolește, o cană cu ceai de mușețel te va ajuta să ai parte de o noapte cu adevărat liniștită. În plus, este unul dintre ceaiurile benefice pentru a scăpa de anxietate și pentru a ține departe depresia.

3. Valeriana, arma supremă împotriva insomniilor, a durerilor provocate de stres, dar și a tulburărilor de la menopauză

Ceaiul de valeriană este cel mai rapid remediu pentru insomniile severe. Mai mult decât atât, când stresul nu numai că nu te lasă să dormi, dar îți provoacă și dureri de cap sau de stomac, tot efectul sedativ al valerianei te poate ajuta să scapi de ele. Este recomandat pentru a trata anxietatea și chiar pentru a regla presiunea arterială. Acest ceai ajută la creșterea nivelului acidului gamma-aminobutiric (GABA) din creier, un neurotransmițător care reglează temperatura corpului, ciclul somn-veghe și sistemul endocrin. Practic, el funcționează exact ca și medicamentele calmante din farmacii, care au aceeași misiune de a crește nivelul GABA. Diferența este că este un medicament natural, lipsit de restul chimicalelor nocive.

Ceaiul de valeriană nu este recomandat femeilor însărcinate, însă este de mare ajutor doamnelor care se află în perioada menopauzei. Este, de asemenea, util pentru calmarea crampelor menstruale.

Sursa: garbo.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *