Știi ce dietă ți se potrivește?

talie

loading...

Cu toții ne simțim mai bine atunci când arătăm bine și suntem în formă. Dar, slăbirea este binevenită nu doar pentru a arăta bine în blugi, ci și pentru sănătate…

 • Îți poate prelungi durata vieții

Un stil de viață sănătos îți poate prelungi viața cu ani buni. Este bine cunoscut că excesul ponderal este asociat cu o gamă mare de afecțiuni, cum ar fi diabetul zaharat tip 2, boli cardiovasculare, sindromul apneei în somn, accident vascular cerebral și unele tipuri de cancer, toate acestea pot reduce în mod considerabil speranța de viață.

 • Un plus de energie

Pierderea în greutate îți oferă un plus de energie, îmbunătățește somnul și crește dispoziția. Toate ca să te bucuri din plin de frumusețea vieții. Chiar și o pierdere mică în greutate poate avea un impact imediat asupra modului de viață agitat. Poți apela la diferite tipuri de exerciții, fitness, zumba, înot, sau o simplă plimbare – cât mai multă mișcare!

 • Un somn mai bun noaptea

Mulți oameni supraponderali suferă de apnee obstructivă în somn. Aceasta este o afecțiune în care mușchii din interiorul gâtului se relaxează și se prăbușesc suficient pentru a bloca pe scurt timp căile respiratorii. Această lipsă de oxigen face ca creierul să vă trezească dintr-un somn adânc sau să provoace un somn superficial, pentru ca căile respiratorii să se deschidă din nou. Este adesea însoțită de sforăit, ceea te poate deranja deseori în timpul nopții. Pierderea în greutate poate reduce sau eradica această afecțiune, ceea ce înseamnă un somn neîntrerupt în timpul nopții și o dimineață frumoasă pentru tine și jumătatea ta.

DIETA TREBUIE ALEASĂ CU ÎNȚELEPCIUNE!

 • O dietă nu poate fi potrivită pentru toți. Noi suntem diferiți – organisme diferite, diferite stiluri de viață, diferite preferințe la produsele alimentare. Deci, este logic să ai nevoie de o dietă care este potrivită doar pentru tine. Optează pentru o dietă care se potrivește cu modul tău de viață și produsele alimentele preferate.
 • Modifică, dar nu renunța. Decât să alegi o dietă prea restrictivă și pe termen lung, optează pentru o dietă ce te va ajuta să pierzi în greutate și să-ți câștige încrederea, apoi treci la un program de alimentație sănătoasă ușor de modificat și care va contribui la menținerea greutății.
 • În prezent, progresul științific în domeniu ne oferă o multitudine de diete. Unele iau în considerare un stil de viață agitat, satisfacerea preferințelor copiilor sau pasiunea pentru carne sau produsele lactate. Altele sunt potrivite pentru persoanele care se simt confortabil la excluderea completă a anumitor alimente, sau cei care doresc să consume ocazional un pahar de vin. Deci, alege dieta potrivită pentru tine.

Cinci pași simpli pentru a pierde în greutate:

 • Un plan bine pus la punct este calea sigură spre succes!
  • Alcătuiește un plan flexibil, conformează-l cu modul tău de viață. Nu stabili prea multe restricții. Dacă ai un program exigent și ești în mișcare toată ziua, asigură-te că ai gustări sănătoase în geantă, astfel încât să nu ți se facă foame sau să devii irascibil și să poți face alegeri sănătoase.
 • Fă-l mai flexibil
  • Indiferent de dieta pe care o alegi, reevalueaz-o peste câteva săptămâni. Dacă încerci ceva nou, stabilește un anumit termen pentru a vedea dacă este potrivit pentru tine. Dietele pot fi potrivite pentru tine pe hârtie, dar nu și în viața reală, de aceea trebuie să decizi, în loc de a ține o dietă, poți să combini două sau trei.
 • Apelează la ajutor
  • Asigură-te că creezi condiții ideale pentru a atinge ținta. Dacă optezi pentru o dietă săracă în calorii, nu trebuie să ai în casă dulciuri, prăjituri, chipsuri, semințe, înghețată etc. Găsește un prieten care să te ajute să realizezi sarcinile propuse, te va sprijini în momentele dificile și va face totul mai distractiv sau care va dori să piardă în greutate împreună cu tine.
 • Stabilește obiective rezonabile
  • -Dacă ai multe kilograme de pierdut, fă pauze între diete, pentru a le pierde treptat. Apoi consolidează faptul că ai obținut o nouă pierdere în greutate, printr-o recompensă plăcută.
 • Fii bun cu tine însuți
  • Succesul vine din interior, de aceea trebuie să te iubești și să te prețuiești. Dacă te simți bine cu tine însuți și cu noile tale alegeri, atunci ai mai multe șanse să reușești.

Sursa. fiisanatos.md

 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *