Dieta iernii – slăbești rapid și sănătos

fata gateste

loading...

Iarna e o perioadă în care hainele largi și piețele mai puțin bogate în legume și fructe predispun la acumularea de kilograme cu care te vei lupta mai târziu, spre finalul primăverii. Ia măsuri de acum și caută să-ți pui la punct un plan de dietă pentru menținerea siluetei.

Mâncând preparate calde și reconfortante, ai avea un aport de 1.200 de calorii pe zi, ceea ce ți-ar permite să slăbești un kilogram pe săptămână.

Micul dejun pe bază de lactate

La prima masă a zilei, nu uita să incluzi lapte, iaurt sau brânză, pe care le poți mânca alături de fructe proaspete sau deshidratate, cereale integrale (ovăz, mei, hrișcă), pâine integrală prăjită.

Gustările, ajustate în funcție de efortul depus

Dacă faci sport sau ai o activitate intensă la serviciu, ia gustări cu mai multe calorii, un sandviș mic și un suc natural de fructe. În schimb, dacă ești sedentară, îți sunt de ajuns un iaurt mic sau un fruct. Înlocuiește zahărul cu mierea, care îți protejează și sistemul respirator, iar pentru a-ți întări imunitatea, optează pentru citrice în locul altor fructe.

Un prânz sățios, dar fără grăsimi

La mijlocul zilei, te încălzesc și te mențin în formă o supă de legume și orez, orez cu mazăre, o supă cremă, o friptură cu carne de pui cu garnitură de legume, o ruladă cu carne de curcan cu salată de legume.

Masa de seară, redusă cantitativ

În general, cheia unei diete de iarnă care nu te îngrașă este să ai porții mai mici de mâncare, dar cu atât mai mult e bine ca la cină să nu mănânci prea mult. Poți alege carne albă cu ciuperci și spanac, pește făcut la aburi, la cuptor sau la grătar cu sfeclă, salată de legume. Folosește ceapă sau usturoi pentru a condimenta mâncarea.

Sugestie de meniu pentru 7 zile

Luni

Mic dejun – lapte sau iaurt degresat cu cereale integrale

Gustare – o pară și câteva migdale
Prânz – orez cu legume și pui la cuptor
Gustare – o gutuie

Cină – carne de curcan la cuptor cu ciuperci și spanacMarți

Mic dejun – brânză de vaci sau iaurt degresat cu fructe sau cu fulgi de ovăz.

Gustare – câteva prune.
Prânz – supă de varză.
Gustare – un iaurt mic.

Cină – pește și sfeclă preparate la aburi sau la grătar.Miercuri

Mic dejun -un bol de lapte cu cereale integrale.

Gustare – două mere.
Prânz – ruladă de curcan cu salată de legume, supă de pui
Gustare – un iaurt.

Cină – supă cremă de legume.Joi

Mic dejun – iaurt cu mei sau hrișcă fierte în apă timp de 20 de minute și o linguriță de miere.

Gustare – 3-4 mandarine mici sau o portocală.
Prânz – carne de pui la grătar cu broccoli.
Gustare – un ciorchine de struguri.

Cină – budincă cu mere, fructe uscate și brânză de vaci.Vineri

Mic dejun – brânză de vaci cu semințe și tărâțe de ovăz.

Gustare – o gutuie sau două mere potrivite.
Prânz – pește la aburi cu ghimbir și orez
Gustare – Un iaurt mic degresat.

Cină – salată cu piept de pui cu legume (ardei, ceapă, roșii cherry)Sâmbătă

Mic dejun – lapte cu musli și fructe.

Gustare – două portocale.
Prânz – sărmăluțe de post în foi de viță.
Gustare – un iaurt mic.

Cină – supă cu carne de curcan.Duminică

Mic dejun – quinoa fiert în lapte (o măsură de quinoa și două de lapte), o linguriță de miere și fructe.

Gustare – două pere și două nuci.
Prânz – pui la cuptor cu legume la alegere.
Gustare – un ciorchine de strugure.
Cină – salată de ton cu roșii cherry și ceapă.
 sursa:clickpentrufemei.ro
loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *