Trucuri deștepte pentru a-ți ușura viața în bucătărie

trucuri in bucatarie1

loading...

Dacă ești genul care preferă să experimenteze in bucătărie, avem 10 trucuri care fac gătitul mult mai ușor, bucătaria mult mai ușor de curățat. Ce avem de câștigat: timp economisit, bani economisiți și probabil 1-2 degete lăsate la locul lor.

PROBLEMA: Cuțitele nu sunt niciodată ascuțite

SOLUȚIA: O cana din ceramică sau un bol

De obicei, problema cu cuțitele nu este că sunt neascuțite, este că sunt strâmbe. Le poți îndrepta cu ajutorul unei căni sau bol din ceramică sau o piatră. Trage pur și simplu lama cuțitului pe piatră sau cana din ceramică pentru a îndrepta cuțitul, cu grijă sa nu iți tai degetele, desigur. Ai grijă de cuțitele tale, îndreaptă-le în mod regulat.

PROBLEMA: Dupa ce ai gătit, mâinile tale miros a usturoi

SOLUȚIA: Oala din oțel

După ce ai curățat și tăiat usturoiul pentru mâncare, pune mâinile sub jetul de apă rece și freacă-le de orice obiect făcut din oțet inoxidabil (chiuveta, un cuțit, o lingură sau o oală) pentru 20-30 de secunde.

PROBLEMA: Ai scăpat prea multă sare în supă

SOLUȚIA: Pune un cartof întreg în oală

Dacă ai nevoie de o soluție rapidă pentru a rezolva sarea scăpată în supă, curăță un cartof și pune-l întreg în oala cu supă. Va atrage sarea extra. Scoate-l afară după ce a fiert supa.

PROBLEMA: Spuma de la ciorba cu carne

SOLUȚIA: Adaugă un albuș de ou

Dacă îți dorești o supă clară, dar te-ai luat cu treburi și ai uitat să iei spuma, urmatorul truc este foarte util. Separă un albuș și de gălbenuș, pune albușul nebătut în ciorbă, iar acesta va coagula resturile de spumă și va o limpezi.

PROBLEMA: Ai prea multe verdețuri rămase

SOLUȚIA: Ulei de măsline și o tavă de gheață

Cel mai simplu și eficient truc de a salva busuiocul care ți-a rămas de la pizza pe care tocmai ai facut-o și pe care ai putea să-l folosești la friptura de zilele următoare. Pur și simplu smulge frunzele de busuioc care ti-au  mai rămas, pune-le într-o tavă de gheață și acoperă cu ulei de măsline. Invelește cu o folie de plastic și dă la congelator. Ia câte un cub de fiecare dată când ai nevoie de condimente pentru friptură. Se dizolvă ușor în sosuri pregătite în tigaie și pastrează aromele verii pe tot parcursul anului. Se poate aplicat si la: rozmarin, cimbru, arpagic sau altele.

PROBLEMA: Avocadul devine maro dupa 2 ore de când l-ai taiat

SOLUTIA: Uleiul de măsline

Trucul acesta este aici pentru a rezolva problema jumătăților de avocado nefolosite pe moment: avocadoul devine maro pentru că oxidează, așa că, de cele mai multe ori folosim zeama de lămâie ca să nu se întâmple asta. Cel mai eficient ingredient este, însă, uleiul de măsline. Unge cu ulei de măsline, părțile de avocado pe care intenționezi să le folosești ziua următoare, pune-le într-o pungă de plastic, iar avocadoul se va mentine verde.

PROBLEMA: Vinul tău este cald

SOLUTIA: Congelează niște struguri

Trucul acesta este excelent pentru zilele de vară când ai poftă de un pahar cu vin alb rece, dar temperatura tot crește și nu menține vinul rece. Atunci tot ce ai de făcut este să congelezi niște struguri și să-i folosești de fiecare dată când vrei un pahar de vin rece. Congelează suc de roșii pentru Bloody marry, zmeura pentru șampanie, suc de lămâie pentru icetea.

PROBLEMA: Vin roșu pe rochia/camașa albă

SOLUTIA: Pune sare pe pată

Cine s-ar fi gândit că sarea este capabilă să scoată petele de vin roșu de pe haine. Toarnă sare pe pata proaspată de vin si sa absoarba lichidul. Lasa-le peste noapte, iar dimineata vei avea o rochie/camasa curata.

PROBLEMA: Carne întărită la friptură

SOLUTIA: Coniac

Vrei o friptura fragedă și gustoasă, dar cine nu vrea?! Inaintea de o da la cuptor, adaugp peste ea un păhărel de coniac. Ne vei mulțumi pentru acest truc după cină.

PROBLEMA: Zahărul întărit

SOLUTIA: O felie de pâine sau o felie de măr

Problema cu zahărul întărit este că nu îl depozitezi corect. În primul rând, asigură-te ca de fiecare dată să-l depozitezi intr-un recipient sigilat cu un capac cu etanș, acoperă-l și lasă-l la loc intunecat. In al doilea rând, inainte de a sigila recipientul, adaugă o felie de pâine sau de măr. Zahărul va absorbi umezeala din pâine sau din măr și se va rehidrata.

Sursa: delly.garbo.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *