Când nu ajungi la sală dar vrei să slăbești – iată ce trebuie să faci

slabire

loading...

Vrem să mergem la sală, să facem o plimbare revigorantă sau la cursurile de yoga, dar viaţa agitată ne împiedică. În momentul când trebuie să lucrezi până târziu, ai o grămadă de rufe de strâns şi o listă enormă de alte treburi în casă, exerciţiile fizice sunt primele la care renunţi.

 Din fericire, există o grămadă de metode prin care poţi să arzi calorii doar prin activităţile de zi cu zi.

Acasă

Dă cu aspiratorul mai des.

Ai dat vreodată cu aspiratorul până a „asudat grinda”. Asta pentru că arzi 65 de calorii la fiecare 15 minute în care dai cu mopul, ştergi praful sau aspiri. Ca să intensifici procesul de ardere a caloriilor poţi să porţi greutăţi la încheieturi.

Curăţă viguros de fiecare dată

Ca şi cum te-ai baricada în baie şi ai curăţa fiecare milimetru până când străluceşte. Dacă faci asta vei arde 250 de calorii. Curăţă superifial şi vei arde 160 de calorii pe oră.

Dă zăpada de pe maşină sau trotuar

Dacă te apuci să dai cu lopata în faţa casei arzi 400 de calorii, este cea mai solicitantă sarcină. Nu este sezonul încă, dar să ţii minte sfatul ăsta pentru zilele friguroase.

Gambe tonifiate

Când stai la chiuvetă şi speli vasele sau împătureşti rufele pe masă, lasă balerina interioară să-şi exerseze piruetele. Ridică-te pe vărfuri ca şi cum ai purta poante, stai 10 secunde, apoi repetă.

Ascultă muzică

Mişcările în plus ard caloriile în plus. Chiar şi ţopăind pe scaun arzi calorii. Atunci când deretici prin casă, pune căştile în urechi şi dansează.

La muncă

Stai în picioare

Mulţi dintre noi avem un job care îndeamnă la sedentarism şi nu putem să facem foarte multe lucruri în această privinţă. Când stai la calculator, opţiunile sunt limitate. Dar dacă stai în picioare şi lucrezi timp de o oră se observă o diferenţă. Arzi cam 35 de calorii pe fiecare oră.

Gândeşte-te la poziţia corpului

Când stai cu spatele drept şi îşi ţii stomacul strâns arzi 10 calorii.

Sursa. obiectiv.info

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *