Trucuri simple care te ajută să slăbești

metabolism

loading...

Metabolismul are un rol foarte important în organismul nostru și este bine să îl ajutăm să își facă treaba cât mai bine. Fă aceste 9 lucruri zilnic, iar corpul tău va arăta perfect, potrivit thesun.co.uk. Dacă vrei să pierzi câteva kilograme și îți dorești să îți îmbunătățești și starea de sănătate, ar fi bine să ții cont de aceste lucruri care te vor ajuta șă îți accelerezi metabolismul.

1.  Ia micul dejun în fiecare dimineață

Foarte multe femei trăiesc cu senzația că sărind peste micul dejun vor pierde calorii și astfel vor obține trupul perfect la care visează. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și ne ajută să avem energie pentru întreaga zi, unde mai pui că ne îmbunătățește și metabolismul.

2.  Mișcă-ți mereu picioarele

Fie că ești la birou, fie că ești în autobuz sau te uiți la tv, continuă să îți miști picioarele. Acest lucru îți va îmbunătați sănătatea.

3.  Nu mai lenevi dimineața în pat

Renunță să mai lenevești în pat dimineața, imediat după ce alarma s-a oprit. Pentru a avea o zi încărcată de energie, ridicp-te și fă câteva genuflexiuni și abdomene pentru a-ți pune metabolismul în mișcare.

4. Înlocuiește cafeaua cu ceaiul verde

Știm, cafeaua face minuni dimineața, iar gustul ei și mirosul puternic te fac să zâmbești imediat cum te-ai trezit. Totuși, dacă îți dorești o siluetă de invidiat și o sănătate de fier, ar trebui să renunți la cafeaua cu lapte și să alegi o variantă mult mai sănătoasă, ceaiul verde. Acesta este plin de antioxidanți, are puține calorii și ajută la o mai bună funcționare a metabolismului tău.

5. Fă câteva exerciții fizice în pauza de prânz

Nu este deloc greu. Antrenamentele scurte, dar intense au capacitatea de a arde foarte multe calorii. Dacă ai puțin timp la dispoziție, fă câteva exerciții atunci când vine ora prânzului.

6. Adaugă gheață în băuturile tale

Cu cât lichidul pe care îl bei este mai rece, cu atât organismul va face eforturi mai mari pentru a-l procesa. Metabolismul va lucra intens pentru a aduce la temperatura corpului lichidul pe care tocmai l-ai înghițit, ceea ce va face ca tu să mai pierzi câteva calorii.

7. Fă câteva flotări zilnic

Flotările te ajută să ai brațe perfecte, îți întăresc abdomenul și ard caloriile, motiv pentru care merită să le faci în fiecare zi.

8. Mânâncă iute

Dacă vrei să îți accelerezi metabolismul poți adăuga câțiva fulgi de chilli în preparatele pe care le consumi. Efectele se vor vedea imediat.

9.  Culcă-te mai devreme

Studiile au arătat că persoanle care dorm mai puțin de 7 ore pe noapte au un metabolism care funcționează mult mai lent.  Mai mult, lipsa de somn crește pofta de mâncare și din acest motiv de preferat ar fi să te culci cât mai devreme și să te asiguri că dormi măcar 8 ore pe noapte.

Bianca Hriscu

Sursa: avantaje.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *