Dulceața de rostopască, tratează bolile de ficat, rinichi și tumorile
Dulceata de rostopasca este o varianta inedita de tratament pentru tromboflebita, varice, tumori diverse, nisip la ficat si rinichi. Rostopasca contine alcaloizi, sparteina, vitamina C, ulei volatil, flavonoizi, saponoide, saruri minerale, compusi care o recomanda în tratamentul a peste o suta de afectiuni. Printre cele mai importante se numara colicile biliare, dischinezia biliara, acneea, eczemele, enterocolitele, hepatitele acute si cronice, relateaza sanatate.bzi.ro.
Asadar, iata cum preparati dulceata de rostopasca! Doua pahare de planta cu flori se spala in apa rece, vreme de 30 minute. Se taie apoi marunt si se fierb intr-un litru de apa, pe foc mic, 10 minute. Se strecoara de doua ori, se amesteca cu 1 kg de zahar si se fierb inca 15 minute. Se adauga trei lamai taiate marunt, cu tot cu coaja, si se mai fierb 5 minute. Se ia vasul de pe foc, se lasa 20 de minute, iar se aduce pana la punctul de fierbere, apoi se adauga 100 ml apa sfintita.