Lasagna, mâncare italienească, este, de regulă, bogată în calorii și neprielnică siluetei. Pentru a obține varianta sănătoasă a acestui preparat, propunem următoarea rețetă:
Ingrediente necesare:
2 lingurițe de ulei de măsline
loading...
1/4 cană cu ceapă tocată
1/4 cană cu ciuperci tocate
1 dovlecel feliat subțire
bacon prăjit, feliat
1/4 linguriță de usturoi pudră
1/4 linguriță de ceapă/usturoi
sare și piper
1 ou
1/4 avocado feliat
spray de gătit
Mod de preparare:
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, se pune la foc mare o tigaie în care se încălzește uleiul de măsline, apoi se adaugă ciupercile și ceapa și se lasă să se rumenească un minut.
Se lasă amestecul la foc mic 10 minute, timp în care se pregătește vasul pentru cuptor. Se dă cu spray de gătit pentru a nu se lipi compoziția de el, după care se așază feliile de dovlecei. Apoi se pun legumele și la final feliile de bacon.
Într-un vas se amestecă pudra de usturoi și ceapa, după care se toarnă peste lasagna, la fel ca sarea și piperul.
Se bagă la cuptor, în jur de 30 de minute. Lasagna se servește cu ou ochi și felii de avocado.
loading...