Beneficiile consumului de ceai. Bea zilnic ceaiul, în funcție de efectele pe care le dorești

ceai

loading...

Ceaiul negru, ceaiul verde, ceaiul alb și cel roșu sunt cele mai puternice băuturi antioxidante. Proprietățile lor se datorează conținutului bogat în săruri minerale, flavonoizi și vitamine.

Ceaiul verde este un tonic indicat înaintea eforturilor intelectuale, în viroze și tulburări digestive. Datorită vitaminelor,mineralelor  și flavonoizilor, distruge radicalii liberi. Specialiștii japonezi au demonstrat că băutorii de ceai verde au risc redus de a face cancer la  colon, vezica urinară, esofag, pancreas, rect sau stomac. Proprietățile anticancerigene se datorează polifenolilor, care distrug celulele maligne. Ceaiul verde alungă oboseala cronică și protejează împotriva radiațiilor emise de computer.

Ceaiul negru se obține printr-un proces de fermentare și apoi uscare, cu scopul de a i se păstra calitățile terapeutice și organoleptice: gustul, culoarea, parfumul și consistența. Ceaiul negru este unul dintre cele mai eficiente în reducerea procentului  de grăsimi din organism. Este recomandat celor care au probleme renale, digestive sau cardiace. O cană pe zi ajută la reducerea problemelor degenerative  din organism, ajută la digerarea alcoolului, calmează indigestiile și reduce senzația de balonare.

Ceaiul roșu are cel mai ridicat conținut în antioxidanți. Ceaiul roșu este util în hipertensiune arterială, insuficiență hepatică sau depresie. Este un tonic general care  se poate consuma pe parcursul întregii zile, chiar și de copii, deoarece contribuie la buna dezvoltare a sistemului osos și a  dinților. Consumat înainte de culcare are efect relaxant și induce somnul.

Ceaiul alb ajută la slăbit, deoarece accelerează metabolismul, reduce grăsimea din organism. Componenta răspunzătoare cu slăbitul este cafeina.  De asemenea, reduce colesterolul rău și crește colesterolul bun și subțiază sângele și dilată vasele, ceea ce duce la o mai mică tensiune arterială și o bună circulație a sângelui în tot corpul. Consumul regulat de ceai alb poate reduce riscul multor tipuri de cancer, de la cancer de stomac, ficat și colon până la cel de sân, de piele sau chiar ovarian.                          Foto: unica.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *