Mănânci ceva gustos și te detoxifici. Sote de broccoli, conopidă și ciuperci

broccoli

loading...

Preparatul de astăzi are un dublu rol: este, pe de-o parte  gustos și hrănitor, iar pe de altă parte te ajută în menținerea unei sănătăți de fier.

Ingrediente și cantități pentru 5 porții:

500 g broccoli

300 g conopidă

500 g ciuperci

2-3 căței de usturoi

1 lingură mărar verde tocat

6 linguri sos de soia

4 linguri semințe de susan prăjite

50 ml ulei din germeni de porumb

piper

Mod de preparare:

Broccoli și conopida se desfac în buchețele, se spală și se fierb 15 minute într-o sită pe baie de aburi.

Ciupercile se curăță, se spală și se taie în sferturi.

Uleiul din germeni de porumb se încălzește într-un vas; se adaugă usturoiul zdrobit și ciupercile și se călesc 5-7 minute, la foc mediu.

Se adaugă buchețelele de broccoli și conopidă, se călește totul încă 5 minute, apoi se adaugă sosul de soia și se presară mărarul tocat, piperul și semințele de susan.

Soteul se servește după ce a mai stat pe foc domol încă 5 minute.

Sugestie:

Pentru a da o aromă deosebită preparatului, se pot folosi 2-3 tipuri de ciuperci și un amestec de verdețuri tocate: mărar, pătrunjel, măghiran etc.

Notă:

Broccoli este recomandat în curele de detoxificare, deoarece grăbește procesele prin care organismul elimină reziduurile. Prin procesul de detoxificare, broccoli mărește capacitatea de funcționare a ficatului.

Sursa foto: acasa.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *