Mănânci ceva gustos și te detoxifici. Sote de broccoli, conopidă și ciuperci
Preparatul de astăzi are un dublu rol: este, pe de-o parte gustos și hrănitor, iar pe de altă parte te ajută în menținerea unei sănătăți de fier.
Ingrediente și cantități pentru 5 porții:
500 g broccoli
300 g conopidă
500 g ciuperci
2-3 căței de usturoi
1 lingură mărar verde tocat
6 linguri sos de soia
4 linguri semințe de susan prăjite
50 ml ulei din germeni de porumb
piper
Mod de preparare:
Broccoli și conopida se desfac în buchețele, se spală și se fierb 15 minute într-o sită pe baie de aburi.
Ciupercile se curăță, se spală și se taie în sferturi.
Uleiul din germeni de porumb se încălzește într-un vas; se adaugă usturoiul zdrobit și ciupercile și se călesc 5-7 minute, la foc mediu.
Se adaugă buchețelele de broccoli și conopidă, se călește totul încă 5 minute, apoi se adaugă sosul de soia și se presară mărarul tocat, piperul și semințele de susan.
Soteul se servește după ce a mai stat pe foc domol încă 5 minute.
Sugestie:
Pentru a da o aromă deosebită preparatului, se pot folosi 2-3 tipuri de ciuperci și un amestec de verdețuri tocate: mărar, pătrunjel, măghiran etc.
Notă:
Broccoli este recomandat în curele de detoxificare, deoarece grăbește procesele prin care organismul elimină reziduurile. Prin procesul de detoxificare, broccoli mărește capacitatea de funcționare a ficatului.
Sursa foto: acasa.ro