Încearcă o dietă sănătoasă. Dieta cu sucuri naturale de legume și fructe (II)

suc de fructe si legume

loading...

Sistemul imunitar și alergiile

Antioxidanții care se găsesc în fructe și în legume sunt extrem de importanți pentru întărirea sistemului imunitar. Există trei categorii de fructe și legume care sunt extrem de folositoare pentru sistemul imunitar.

Prima o reprezintă alimentele bogate în betacaroten, cum ar fi morcovii și pepenele cantalup, ori fructele de culoare roșie sau albastră, cum ar fi cireșele și afinele. Fructele bogate în vitamina C, cum r fi coacăzele și kiwi, sunt de asemenea importante. În final, compușii specifici, cum ar fi resveratrolul din struguri și licopina din pepeni și roșii, ajută la întărirea imunității.

Gutuile au fost folosite încă din vechime în perioadele de convalescență și mulți le recomandă și astăzi în acest scop.

Persoanele cu alergii vor beneficia din plin de cele cinci porții zilnice de legume și fructe, care întăresc sistemul imunitar și ridică pragul la care se declanșează reacțiile alergice. Fructele de pădure de culoare roșie și albastru-închis sunt foarte eficiente în aceste cazuri.

Sănătatea sistemului respirator

Țesutul delicat al sistemului respirator poate fi susținut și întărit cu ajutorul anumitor legume și fructe. Quercitina, care se găsește în mere și în ceapă, este foarte benefică pentru plămâni, iar fructele de pădure de culoare roșie și albastru-închis contribuie la buna funcționare a sistemului respirator, datorită nivelului ridicat de proantocianidine din compoziția lor.

Purificarea și sănătatea tractului urinar

Detoxifierea organismului este foarte importantă pentru menținerea sănătății. În această privință, sucurile din fructe cu un bogat conținut de pectină și/sau acid elagic, cum ar fi merele, căpșunele sau strugurii, sunt de un real folos.

Ficatul beneficiază din plin de pe urma consumului de anghinare, lămâie și merișoare.

Sucurile cu o puternică acțiune diuretică, ce reduc gradul de retenție a apei și stimulează în același timp activitatea renală, au în compoziția lor țelină, castravete, merișoare, păpădie, fenicul, căpșune, piersici și pepene verde. Dacă lași să se strecoare și câteva semințe de pepene la stors, vei beneficia de un adaos de potasiu, iar puțină coajă va furniza o mulțime de factori nutritivi suplimentari.

Dacă suferi de cistită sau de alte infecții ale sistemului urinar, se recomandă consumul de suc proaspăt de merișoare sau afine din belșug. Se știe că aceste fructe luptă împotriva bacteriilor de la nivelul tractului urinar.

Sursa: Suzannah Olivier, Sucuri din fructe

Sursa foto: adevarul.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *