Ai dimineți în care te trezești greu? Iată nouă trucuri simple care te remontează dimineața

femeie dus

loading...

De multe ori, ți s-a întâmplat să te trezești foarte greu dimineața și să ți se pară o corvoadă drumul până la serviciu? Te simți mereu obosită, nervoasă și fără chef? Iată câteva trucuri care te vor ajuta să iei un start perfect în fiecare zi.

Dacă ar fi să ne luăm după studiul unor cercetători englezi, persoanele care se trezesc devreme sunt mai vesele, mai sănătoase și mai suple. În schimb, cele care închid alarma ceasului deșteptător și dorm până târziu trec mai greu peste situațiile stresante și au șanse mai mari să devină supraponderale și depresive. Studiul ca studiul, dar cum să faci ca dimineața să te simți plină de energie și bine dispusă? Iată câteva trucuri simple, care-ți vor da un chef de viață nemaipomenit.

1. Fă-ți un duș rece

Experții în sănătate spun că un duș mai rece făcut dimineața, la prima oră, îți întărește imunitatea și te ajută să scapi de kilogramele în plus. Ca să suporți mai ușor temperatura, începe cu apă fierbinte, apoi răcește-o treptat. Apa rece reglează temperatura corpului, stimulează circulația și reduce stările de anxietate.

2. O cană cu ceai fierbinte…

… cu apă plată cu lămâie ar fi al doilea pas pe care ar trebui să-l faci în fiecare dimineață. Și asta pentru că, în timpul somnului, corpul se deshidratează. Lămâia conține o mulțime de substanțe active care-ți detoxifică organismul de toxinele acumulate în timpul nopții. În plus, vitamina C din lămâie îți stimulează imunitatea și te protejează de virusuri.

3. Limpezește-ți mintea

Găsește-ți un minut de liniște, singură. E cam greu să ai așa ceva când trebuie să-i pregătești pe cei mici de școală și să calci cămașa soțului. Și totuși, în maratonul dimineții găsește acest minut de liniște doar pentru tine și încearcă să nu te gândești la nimic. Te va ajuta să pășești cu dreptul în ziua care începe, va reduce hormonii stresului și îți redă echilibrul interior.

4. Nu uita de masajul anti-stres

Chiar sub buric se află un punct energetic responsabil cu energia ta zilnică. Masează-l ușor, în sensul acelor de ceasornic, timp de cinci minute. Acest simplu masaj va alunga oboseala și te va remonta.

5. Evită dulciurile

Ai stat aseară până târziu, tocmai de aceea când te trezești ai mânca orice conține ciocolată. Această poftă de dulce este cauzată de oboseala acumulată și de nivelul scăzut de insulină. Corpul are nevoie de o sursă rapidă de energie și tocmai de aceea îți transmite „comanda” de ceva dulce. Ar fi bine să o ignori și să alegi un mic dejun sănătos.

6. Îmbracă-te colorat

În locul eternelor haine gri pe care le porți zi de zi, adaugă o pată de culoare garderobei tale, de preferință una solară. Cum ar fi galben și portocaliu. Alege o bluză, un pulover, o eșarfă sau o pereche de mănuși în aceste culori. Privindu-te în oglindă, vei vedea o persoană mai veselă, mai plină de viață, mai energică și… cu câțiva ani mai tânără.

7. Mic dejun cu germeni

Ai auzit și ai citit peste tot despre cât de sănătos ar trebui să-ți fie micul dejun. Cereale integrale, iaurt, fructe, ceai verde. Îți sună cunoscut, nu? Noi îți propunem o altă variantă: germeni de grâu și de orz. Pe lângă o cantitate excepțională de vitamine și de minerale, de 2.000 de ori mai mare decât într-un aliment obișnuit, 100 g de germeni de grâu conțin o serie de enzime care-ți fortifică sistemul imunitar și-ți detoxifică organismul.

8. Ascultă melodia preferată

Dacă ai vreo melodie care te face să zâmbești sau te binedispune, ascult-o chiar de la prima oră a dimineții. Conform cercetătorilor britanici, o sesiune de muzică anihilează hormonii stresului și stimulează producția de serotonină, hormonul responsabil cu buna dispoziție.

9. Organizează-te!

Nu-i nimic mai derutant ca o dimineață în care te-ai trezit foarte târziu și ai plecat în grabă. Abia pe drum îți amintești că ai uitat un dosar important acasă sau gustarea copiilor tăi. Ar fi bine ca întotdeauna să te organizezi de seara: pregătește-le celor mici ghiozdănelele, gustările și hăinuțele; amintește-ți ce lucruri îți trebuie mâine la birou și pune-le în geantă. Iar de dimineață nu ignora ceasul deșteptător! Așa nu vei mai avea impresia că ești mereu pe ultima sută de metri și că nu-ți mai ajunge timpul.

Sursa: Click pentru femei

Sursa foto: unica.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *