Te lupți cu celulita? Află că dizgrațioasa coajă de portocală poate fi învinsă

celulita

loading...

Celulita este o inflamare a celulelor adipoase, un proces de distrucţie celulară, prin fibrozarea şi sclerozarea ţesutului adipos.

Celulele adipoase sunt  deținute de orice persoană, indiferent de greutate, vârstă sau sex.

Care sunt cauzele care conduc la stocarea grăsimii în celulele adipoase și formarea  urâtei coji de portocală?

Ei, bine, cauza cea mai frecventă este alimentaţia nesănătoasă, mai exact consumul în exces de produse fast-food, dulciuri rafinate, grăsimi, prăjeli, făinoase.

Lipsa mișcării, a exercițiilor fizice, într-un cuvânt sedentarismul contribuie la apariția celulitei. Mergi pe jos, ignoră liftul și urcă pe scări, practică înotul, mergi pe bicicletă și vei vedea rezultatele pe propriul trup.

Consumul scăzut de lichide, a apei simple sau cu lămâie, favorizează inflamarea celulelor adipoase. Bea lichide astfel încât să respecți sfaturile de la tv de a consuma minim 2 litri/ zi. Obișnuiește să consumi apă plată cu lămâie.

Tulburările hormonale sau tratamentele hormonale, pot produce dereglări care să contribuie la inflamarea celulelor adipoase.

În fine, moștenirea genetică, un factor pentru care nu ai nicio vină.

Celulita se tratează foarte greu, cu perseverenţă şi cu condiția respectării stricte a unor reguli.

Atenție! Celulita revine în cazul în care vei reveni și tu la obiceiurile nesănătoase, care constituie cauze declanșatoare ale temutei celulite. 

Lupta cu celulita trebuie să înceapă imediat după instalare. Cu cât timpul trece, cu atât lupta este mai grea şi mai lungă.

Declanșează războiul împotriva celulitei prin intronarea unui regim alimentar echilibrat şi sănătos, care constă în eliminarea grăsimilor, dulciurilor rafinate, carbohidraţilor răi, băuturilor carbogazoase, cafelei în exces și a fast-foodului.

Fă-ți un obicei din a consuma alimente verzi, fibre alimentare, grăsimi vegetale, fructe, legume, carne slabă şi apă (apa ajută la curăţarea toxinelor din organism).

Fii activă, fă mult sport, lasă lenea deoparte. Mergi pe jos, cu bicicleta,pe scări, mergi la sală, sau fă exerciții acasă. Într-un cuvânt: înlătură sedentarismul!

Foloseşte produse anticelulitice de calitate, care acţionează, din exterior, înmoaie celulele inflamate, drenează grăsimile şi reduc aspectul de coajă de portocală.

Sfat: Consumă zilnic ananas proaspăt, un excelent aliment antiadipos, antiedematos şi  tonic digestiv, care te ajută în combaterea celulitei.

Sursa foto: perfecte.ro 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *