Energie și prospețime din sucul unor fructe delicioase. Nu ezita și consumă-le frecvent

suc de rodii

loading...

ENERGIZANT DE RODII

Uneori rodiile sunt mai greu de găsit. Când le vezi, merită să cumperi, deoarece aroma lor exotică și foarte specială este de-a dreptul delicioasă. O culoare mai roșiatică a fructului indică faptul că semințele din interior sunt dulci și aromate. Sucul de rodii se află la baza acestui amestec savuros, condimentat ușor cu ghimbir proaspăt. Acest suc pe lângă energia conferită, ajută și la îmbunătățirea memoriei.

Ingrediente pentru două pahare:

2 rodii

4 smochine proaspete

15 g rădăcină de ghimbir curățată de coajă

10 ml/2 lingurițe suc de lime

cuburi de gheață și felii de lime pentru ornat

Mod de preparare:

Taie rodiile în jumătate. Deasupra unui bol, pentru a colecta sucul, desfă coaja pentru a scoate semințele ca niște rubine.

Smochinele se taie în patru, ghimbirul se mărunțește. Smochinele și ghimbirul se trec prin storcător, urmate de semințele de rodie, păstrând câteva pentru ornat. Se adaugă sucul de lime. Se toarnă peste cuburile de gheață și feliile de lime, apoi se servește.

Sfatul bucătarului

Rodiile sunt foarte răcoritoare pe caniculă. Sucul se servește rece ca gheața, pentru a potoli setea în zilele toride de vară.

BĂUTURĂ RĂCORITOARE CU PEPENE ȘI MENTĂ

Savoarea minunată a pepenelui galben copt este parcă și mai intensă atunci când îl stoarcem. Sucul de lime taie din dulceața pepenelui și îi amplifică aroma, într-o simetrie perfectă cu gustul răcoritor al mentei – un clasic al amestecurilor. Acest deliciu rafinat este în același timp liniștitor și stimulant – combinația perfectă!

Ingrediente (pentru 3-4 pahare)

1 pepene galben

câteva fire de mentă

sucul de la 2 lime mari

cuburi de gheață

frunze de mentă și felii de lime pentru ornat

Mod de preparare:

Taie pepenele în jumătate și scoate-i semințele, apoi feliază-l. Taie una dintre felii pe lung și păstreaz-o pentru decorat.

Se desprinde pulpa de pe coajă și se trece jumătate din pepene prin storcător. Frunzele de mentă se desprind de pe tulpină și se storc, urmate de restul bucăților de pepene.

Se adaugă sucul de lime, iar compoziția rezultată se toarnă peste cuburile de gheață din pahare. Se decorează cu frunze de mentă și felii de lămâie verde. Se pune câte o felie subțire de pepene în fiecare pahar și se servește.

Sursa: Revista Sucuri din fructe

Sursa foto: lataifas.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *