Învață să trăiești în armonie. Șapte feluri de a dărui și de a primi dragoste

cuplu

loading...

Sacul cu vorbe bune

Spuneți-i un cuvânt amabil femeii de serviciu sau poștașului. Faceți-i un compliment vânzătoarei care vă servește la magazin. Sunt doar niște fleacuri, dar pot aduce o undă de romantism în viața ternă de zi cu zi. Din amabilități aparent lipsite de importanță se dezvoltă, cu timpul, dragostea. Un simplu salut amabil, însoțit de două-trei cuvinte de simpatie adresate vecinului de la parter (în genul: „Vă doresc o zi bună!” sau „Aveți o formă de invidiat!”), poate declanșa surpriză și încântare. Iar dvs. vă veți simți deodată cu mult mai bine dispuși.

Mergeți la meciurile de fotbal sau la plimbare prin parc

Sunteți femeie și fotbalul vă repugnă; totuși, de dragul partenerului dvs, petreceți-vă sâmbăta sau duminica alături de el. Sfatul este valabil și pentru bărbații care consideră plimbarea prin parc (de pildă) o povară. Vi se pare o pierdere de timp, dar dacă mergeți, ceea ce dați dvs. este cu mult mai puțin decât ceea ce primește el/ea. Și brusc, o s-auziți și-o să-nțelegeți ceea ce n-a spus niciodată în discuțiile între patru ochi. Își deschide sufletul pentru că se simte luat/ă în serios.

Dăruiți „acadele”

Sub forma unor complimente, firește. Spuneți cu voce tare ceea ce vă trece prin cap, mai ales lucrurile bune pe care le gândiți despre ceilalți. De pildă: „Ce voce plăcută ai!” sau „Ești o ascultătoare excelentă!”, „Astăzi arăți formidabil, cred că mă îndrăgostesc de tine a doua oară”. Și comentați laudele cu alții, faceți complimente de față cu martori, când vă aflați într-un grup („Ce spui de cât de bine arată soția mea?” etc.). Laudă o persoană când ești singur cu ea și-o să-ți devină prieten apropiat. Laud-o și de față cu alții, și-o să ai în ea un sprijin pentru toată viața.

Dăruiți din timpul dvs.

Petreceți o zi cu sora, fratele, mama sau prietena care vi s-a părut tristă și însingurată. Simțiți-vă ca-n vacanță. Uitați de computer sau televizor. Discuțiile, ceaiul băut împreună sau plimbările sunt extrem de prețioase, vă creează senzația de libertate.

Nu vă temeți de mângâiere

Dacă partenerul dvs. este obosit și încordat, îmbrățișați-i umerii cu afecțiune, faceți-i un masaj la ceafă. Atingerea afectuoasă este drumul spre încoronarea dragostei. Atingeți-vă partenerul când treceți pe lângă el, îmbrățișați-vă rudele apropiate și prietenii. Contactul fizic conștient semnalizează înțelegere și încredere. Iar măsurătorile arată că reacția celuilalt este imediată: hormonii fericirii încep să curgă.

Pretindeți mai puțin

Și veți primi, cu siguranță, mai mult. Mai ales când stați de vorbă cu partenerul. Nu cereți neapărat răspunsuri. Întrebați, mai bine: „Ai chef să vorbim despre ce te frământă?”. Nu-l scoateți din ritmul său normal. Un bărbat are nevoie să-l sprijiniți ascultându-l. Urmăriți-l atent, încuviințați din cap, repetați ceea ce a spus, în loc să răspundeți imediat sau să puneți, curioase, alte întrebări. Și dacă tot nu se simte încurajat, folosiți fraza: „Sunt bucuroasă că mi-ai spus asta, acum te înțeleg mult mai bine”. Iar el va fi – de la sine – mai deschis și mai afectuos.

Dați-vă prietenii la curățat

Selectați-vă cunoștințele. Veți primi mai multă dragoste excluzându-i pe cei care nu v-o dăruiesc și care, mai mult, vă răpesc din energie. Dacă nu-i puteți evita, invitați întotdeauna o persoană ca antidot. Eliminați și obiectele primite de la astfel de cunoscuți. Nu păstrați decât ceea ce vă face plăcere, fie că-i vorba de oameni sau de obiecte.

Sursa: Revista Asul verde

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *