Cum se consumă corect fructele goji, pentru a avea un efect pozitiv asupra ta

goji

loading...

Goji este un cadou de la natură, un concentrat de vitamine, minerale, polizaharide, amino acizi, uleiuri esențiale și alte elemente importante pentru corpul uman.

Fructele goji uscate reprezintă formă cea mai bine adaptată consumului terapeutic, astfel ele putându-se conservă timp de un an şi păstrează mare parte din substanţele benefice, fiind, totodată, cel mai uşor mod de consumat şi procurat. Însă, spre deosebire de majoritatea fructelor, goji trebuie consumate în funcţie de anumite criterii.

De exemplu, există o anumită cantitate pentru cei care goji pentru prima dată şi alta pentru cei care consumă în mod regulat sau pentru cei care consumă aceste fructe în scop terapeutic. Iată cum se consumă corect goji:

1. Cei care consumă goji pentru prima dată
Fructele goji echilibrează aportul de nutrienţi şi oxigen în organism, ceea ce poate duce la o serie de simptome neplăcute, în primele zile de consum. Nevoia de a merge des la toaletă, oboseală fizică şi psihică sau somnolenţă sunt câteva dintre simptomele resimţite în primele zile de consum. Aceste simptome nu ţin niciodată mai mult de 14 zile, după care se vor simţi cu adevărat beneficiile fructelor goji. Persoanele care consumă goji se simt mai bine, dorm mai bine şi au o stare psihică echilibrată.

Prin urmare, este indicat că în primele 3 zile să se consume câte 5 fructe goji pe zi. După aceste zile, este indicat să se dubleze cantitatea. Dacă apare o stare de rău, se reduce cantitatea la jumătate.

2. Cei care consumă goji regulat
Consumul regulat este recomandat persoanelor care nu suferă de probleme grave de sănătate, care doresc să îşi îmbunătăţească starea generală de sănătate fizică şi psihică şi să prevină îmbolnăvirile.

Aceştia pot consumă aproximativ 8 grame de fructe goji de două ori pe zi, dimineaţă şi seară.

3. Cei care consumă goji în scop terapeutic
Consumul fructelor Goji în scop terapeutic este destinat persoanelor care suferă de afecţiuni grave şi care au încercat numeroase tratamente convenţionale. Studiile au arătat că cu cât persoană este mai bolnavă, cu atât efectele de reechilibrare ale organismului sunt mai intense.

Aceste persoane pot consumă maxim 100 grame de goji pe zi. Este bine să fie consumate cu 30 de minute înainte de micul-dejun, iar pe perioada curei, în special în primele zile, este bine să se suplimenteze şi consumul de apă, deoarece fructele goji pot favoriza apariţia constipaţiei.

Sursa: bzi.ro

Sursa foto: synelements.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *