Menajul – un aliat de nădejde al siluetei

femeie-care-spala-un-geam

loading...

Dacă ești ocupată și n-ai timp de aerobic sau de masaje, fă curățenie ca să slăbești.  Vei transforma o corvoadă într-un aliat al siluetei, pentru că ștersul prafului, spălatul gresiei, al parchetului sau al geamurilor ard calorii mai ceva ca exercițiile fizice.

  • Spălatul geamurilor – consumi 35 kcal în 10 minute

Ca să arzi cât mai multe calorii și să pui mușchii la treabă, șterge geamul cu mișcări ample, încordează mușchii fesieri 15 secunde, apoi relaxează-te. Dacă ești în formă, poți accelera ritmul și amplifică mișcările. Vei avea gambe mai ferme și abdomen mai plat.

  • Aerisitul așternuturilor – 32 kcal în 10 minute

Când strângi patul, corpul face mișcări de îndoire și de întindere. Pune piciorul drept în fața celuilalt, îndoaie genunchii până ajungi la nivelul patului, încordează mușchii fesieri și abdomenul. Când întinzi cearceaful, aruncă-l pe pat cu mișcări ample. Treci pe partea cealaltă a patului și repetă mișcarea, cu piciorul stâng în față.

  • Ștersul podelelor sau aspiratul – 45 kcal în 10 minute

Pentru a tonifia mușchii brațelor și fesierii, îndepărtează puțin picioarele, nu te apleca, îndoaie genunchii și fă pașii cât mai mari, în timp ce dai cu mopul sau cu aspiratorul.  Pentru a solicita și brațele, apasă cât mai energic pe mânerul mopului sau al aspiratorului și încordează abdomenul.

  • Căratul sacoșelor – 52 kcal în 10 minute

Regula de bază este să echilibrezi greutățile, deci asigură-te că sacoșele din mâna dreaptă sunt la fel de grele ca cele din mâna stângă. Ține spatele drept, încordează mușchii  abdomenului, inspiră și expiră adânc. Rezultatul? Brațele și coapsele tale vor fi mai ferme, iar abdomenul mai plat.

Sursa: Libertatea pentru femei

 

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *