Consumă aceste alimente în loc să dai fuga la farmacie!

avocado_si_migdale

loading...

Fructele și legumele sunt cele mai puternice și mai accesibile medicamente, ce vin în sprijinul soluționării problemelor de sănătate.

Dacă avem vreo problemă de sănătate, fugim repede la farmacie în loc să ne folosim de proprietățile nutritive ale alimentelor; cu toate acestea, ceea ce mâncăm  poate avea un impact major asupra organismului, relatează http://www.foodstory.ro/.

De pildă, pentru colesterolul mărit, este indicat a se consuma avocado în fiecare zi.

Una dintre cele mai bune surse de grăsimi sănătoase, avocado, conține acid oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și favorizează absorbția substanțelor nutritive din alimente.

Orice fel de mâncare consumată împreună cu acest fruct devine mai sănătoasă și mai benefică dezvoltării organismului uman.

Nutriționiștii l-au numit “fructul perfect”, fiindcă poate fi mâncat la orice oră din zi, este plin de vitamine și fibre, iar pe termen lung contribuie la menținerea sănătății, a frumuseții și a siluetei.

Pentru soluționarea unor probleme de natură medicală, cum ar fi artrita, este recomandat a se mânca o porție de pește gras pe săptămână.

Potrivit http://www.csid.ro, poliartrita reumatoidă sau reumatismul este o boală extrem de neplăcută, care însă poate fi prevenită cu ajutorul unei alimentații potrivite.

Experții în nutriție ne sfătuiesc să mâncăm în fiecare săptămână câte un pește gras, bogat în Omega 3, asta pentru că se scade cu 52% riscul de suferință la bătrânețe.

Pentru hipertensiune, sucul de sfeclă roșie este și el recomandat de specialiști; un pahar de suc de sfeclă roșie pe zi nu doar că te umple de vitamine, zinc, minerale și vitamina B6, dar te ajută și să-ți îmbunătațești sănătatea inimii.

Conform informațiilor oferite de nutriționiști, sfecla roșie conține un număr ridicat de nitrați, care ajută la relaxarea și dilatarea vaselor de sânge, aspect ce conduce la scăderea tensiunii arteriale. Această problemă poate fi soluționată și cu ajutorul migdalelor, care conțin grăsimi sănătoase ce scad riscul bolilor cardiace.

Sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *