O banală pastilă, neobișnuite întrebuințări!

aspirina

loading...

Banala pastilă pe care o iei când te doare capul, te poate ajuta în nenumărate alte probleme. Iată câteva întrebuinţări neobişnuite ale aspirinei!

 1. Exfoliant pentru ten

Una dintre întrebuinţările neobişnuite ale aspirinei este tocmai această mască pe care o poţi aplica pe ten, având un efect uşor exfoliant. Aspirina conţine un ingredient care este folosit de obicei în cremele cu efect de netezire şi iluminare sau în soluţiile pentru curăţarea tenului. Prin urmare, poţi să foloseşti aspirina făcută pulbere pentru o exfoliere uşoară a tenului, lăsându-l strălucitor, deoarece îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii.
Amestecă 7 tablete de aspirină (făcute pulbere) cu 3 linguri de iaurt şi o lingură de miere de albine. Aplică masca pe tenul curat şi lasă să acţioneze timp de 15 minute. Îndepărtează apoi cu apă călduţă şi vei constata efectul de exfoliere uşoară, lăsându-ţi tenul proaspăt şi curat.
2. Reduce inflamaţia cauzată de înţepăturile insectelor

Dizolvă o aspirină într-o lingură cu apă şi aplică pe zonele unde ai înţepăturile. Acest amestec va reduce inflamaţia, roşeaţa şi senzaţia de mâncărime.
3. Te scapă de mătreaţă
Amestecă două aspirine făcute pulbere cu o cantitate obişnuită de şampon.Aspirina va îndepărta mătreaţa şi va reduce senzaţia de mâncărime resimţită la nivelul scalpului.
4. Elimină calusurile şi bătăturile din talpă
O altă întrebuinţare inedită a aspirinei este aceea că te ajută să scapi de bătăturile din talpă. Pisează 7 tablete de aspirină şi amestecă-le cu o jumătate de lingură de zeamă de lămâie pentru a forma o pastă. Aplică acest amestec în zonele cu probleme, acoperă cu un prosop cald şi lasă să acţioneze timp de 10 minute. Apoi exfoliază cu ajutorul unei pietre ponce.
5. Redă strălucirea părului
Aspirina este foarte bună pentru păr, ajutându-l să-şi recapete sănătatea şi strălucirea. Dizolvă 10 tablete de aspirină într-o cană cu apă caldă şi toarnă amestecul pe părul curat. Lasă să acţioneze timp de 15 minute, după care clăteşte cu apă caldă.
6. Te scapă de coşuri
Aspirina calmează acneea şi reduce inflamaţia cauzată de apariţia unui coş. Se pisează 2-3 tablete de aspirină, se amestecă cu zeamă de lămâie, se aplică pe coşuri şi se lasă să acţioneze câteva minute. Apoi se spală cu apă călduţă.
7. Îndepărtează petele cauzate de transpiraţie
Amestecă aspirina pulbere cu puţină apă şi aplică pe petele cauzate de transpiraţie. Lasă să acţioneze peste noapte, după care spală haina în mod obişnuit la maşină.

Sursa: eva.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *