O prăjitură simplă și rapidă, fără coacere
Simplu și rapid de realizat, prăjitura cu ciocolată albă și nucă de cocos nu necesită coacere, fiind desertul ideal pentru o după-amiază alături de prieteni.
Ingrediente:
- 125 gr unt;
- 25 ml smântână;
- 200 gr ciocolată albă;
- 200 gr caise deshidratate;
- 250 gr biscuiți sfărâmați;
- 130 gr de fulgi de cocos.
Pentru glazură:
- 25 gr unt topit;
- 2 linguri de zeamă de lămâie;
- 350 gr zahăr pudră.
Mod de preparare:
Se amestecă untul și smântâna la foc mic, apoi se adaugă ciocolata albă, dupa ce luăm vasul de pe aragaz. Se adaugă caisele, biscuiții sfărâmați și fulgii de cocos, după ce compoziția devine omogenă. Amestecul obținut se așază uniform într-un vas întins, care se dă la rece timp de o oră. Între timp se pregătește glazura, amestecând untul topit cu zeama de lămâie și zahărul pudră. Se mixează această compoziție până devine omogenă. Se scoate prajitura din frigider, peste care se așază glazura obținută.
La final, se taie desertul după bunul plac și se ornează cu inimioarele colorate Margaritar.
Sursa: retete.acasa.ro