Mic dejun sau prânz ușor și consistent! O rețetă fabuloasă!

tarta bacon

loading...

Tarta aperitiv cu bacon și ou este ușor de pregătit și pe deasupra este și foarte bună. Poți să o prepari de seara și dimineața doar să o dai la cuptor pentru a o servi caldă la micul dejun, sau poți să o reîncălzești la amiază pentru un prânz ușor și consistent.

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 9 felii de bacon
  • 150 gr smântână
  • 150 gr cașcaval
  • 50 gr unt
  • pătrunjel (opțional)
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță piper
  • 3 forme de inox/boluri ceramică rezistenta termică

Mod de preparare :

Într-un bol se amestecă ouăle cu smântâna și 100 gr cașcaval ras + pătrunjel dacă se optează. Se condimentează și se bate bine cu o furculiță.

Formele se ung cu puțin unt și se căptușesc cu felii de bacon.  Se umplu cu aluatul din ou, cașcaval și smântână. Se adaugă puțin cașcaval ras pe deasupra, Tarta aperitiv se dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute la 180 de grade într-o tavă în care ați pus hârtie de copt. Se servește simplă sau alături de o salată verde sau gogoșțari în oțet.

Sursa: retete-mancare.com

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *