Slăbești până la 10 kg într-o săptămână, cu dieta cu grapefruit și morcovi
Dieta cu grapefruit si morcovi este bogata in vitamine si minerale, ajuta incredibil de mult vederii, consolidarii sistemului imunitar, iar pe de alta parte combate obezitatea si anemia. Se tine timp de o saptamana si te ajuta sa slabesti 10 kg. Morcovul este bogat in betacaroten iar grapefruit-ul este un fruct cu un continut mare de vitamine si care este eficient in prevenirea diabetului zaharat si reducerea nivelului de colesterol din sange.
Nu se consuma sare, condimente, alcool, dulciuri, grasimi, prajeli si zahar. Cei care nu pot renunta la sare, trebuie sa o adauge in preparate in cantitate foarte mica, deoarece ea incetineste efectul dietei. De asemenea, sunt interzise lactatele si tot felul de sosuri. Carnea trebuie sa fie slaba, cea de pui este obligatoriu sa nu aiba pielita, poate fi consumata fiarta sau preparata la gratar, dar fara ulei. Cat tineti dieta, renuntati la cafea, mancati doar foarte multe fructe si astfel organismul se va detoxifia. Apa se bea cat de multa, de cate ori apare senzatia de sete, iar cei care doresc pot bea si ceai verde cu lamaie, care ajuta la scaderea in greutate.
Cum se tine dieta cu grapefruit si morcovi:
Luni
Mic dejun: 1 grapefruit, un morcov mare crud.
Pranz: o portie de carne fiarta de pui (recomandat este pieptul de pui), 1 grapefruit, 2 morcovi mari cruzi.
Cina: 2 portocale, 1 grapefruit, cereale fierte fara unt si 2 morcovi cruzi.
Marti
Mic dejun: 1 grapefruit.
Pranz: 1 morcov mare crud, o portocala, o portie de cereale fierte fara unt.
Cina: 1 morcov mare crud, o portocala.
Miercuri
Mic dejun: 1 grapefruit.
Pranz: 1 grapefruit, 30 g carne slaba de vita (peste sau porc), 1 morcov mare fiert.
Cina: 1 grapefruit.
Joi
Mic dejun: 1 grapefruit, o portie de salata preparata din 2-3 morcovi mari cruzi dati pe razatoare, putina zeama de lamaie, un varf de cutit de scortisoara si o lingurita de miere de albine.
Pranz: o portie de salata de morcovi ca la micul dejun si 1 grapefruit.
Cina: 1 grapefruit si o portie de salata de morcovi ca la micul dejun si pranz.
Vineri
Mic dejun: 1 grapefruit, 500 ml suc de citrice.
Pranz: 1 grapefruit, 500 ml suc de citrice.
Cina: 1 grapefruit, 500 ml suc de citrice.
Sambata
Mic dejun: 1 morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de paine neagra.
Pranz: 2 morcovi mari fierti, un ou fiert tare, o felie de paine neagra.
Cina: 1 morcov mare fiert, un ou fiert tare, o felie de paine neagra.
Duminica
Mic dejun: 1 morcov mare crud, 1 grapefruit si 500 ml suc de morcovi.
Pranz: 1 morcov mare crud, un bol de fulgi de ovaz, 1 grapefruit si 500 ml suc de morcovi.
Cina: 1 morcov mare crud, 1 grapefruit si 500 ml suc de morcovi.
Pentru cei care doresc o bautura dietetica pe baza de morcovi si grapefruit, iata un suc natural foarte delicios, dulce datorita morcovilor si acrisor datorita citricelor. Se folosesc urmatoarele ingrediente:
100 ml apa
1 grapefruit
2 morcovi mari
2-3 frunze de menta proaspete
2 cuburi de gheata.
Mod de preparare:
Se curata morcovii de coaja, se spala sub jet de apa si se dau prin storcatorul de fructe. Apoi se obtine si zeama de la grapefruit. Intr-un pahar mare se adauga ambele sucuri naturale si se dilueaza cu 100 ml apa. Se adauga cuburile de gheata si se presara frunzele de menta tocate deasupra, pentru aroma. Aceasta bautura racoritoare este sanatoasa, vitaminizanta si dietetica.
Sursa: bodygeek.ro