O rețetă de post magnifică. Supă cremă de legume cu usturoi
Întrucât suntem în perioada postului Paștelui, vă propunem o delicioasă și sățioasă supă cremă de legume cu usturoi.
Ingrediente:
– 1 ceapă
– 3 morcovi
– 1 păstârnac
– 1 rădăcină de pătrunjel
– 1 țelină
– 4 cartofi
– 3 căpățâni de usturoi
– sare
– piper
– margarină
Mod de preparare:
Se taie morcovii, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel în rondele și se călesc în 2 linguri de margarină. Se adaugă 2 litri de apă, o ceapă, cartofii și se lasă la fiert. Între timp punem usturoiul în coajă la copt în cuptor ( nu se lasă să se usuce), după care se curăță și se adaugă în supă. Se potrivește de sare și piper. Când este gata, se dă prin blender și poate fi servită. Se presară pătrunjel verde.
Poftă bună!
Pentru cei care nu țin post, margarina poate fi înlocuită cu untul și se poate adăuga smântână.