Vinete prăjite – o rețetă pe gustul tău
Cantități pentru patru porții:
1 ou
8 lingurițe de făină
o linguriță pulbere din cinci mirodenii
sare
2 vinete a câte 450 g
2 cepe verzi
3 cm rădăcină de ghimbir
2 lingurițe pastă iute de fasole
2 lingurițe sos de soia
o linguriță oțet de orez de culoare închisă
500 ml grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Amestecați oul cu făina, pulberea din cinci mirodenii, puțină sare și 4 linguri de apă, până obțineți un aluat vâscos.
Spălați vinetele, zvântați-le, curățați-le, descojiți-le și tăiați-le cubulețe de cca 2 cm. Spălați cepele verzi, curățați-le și tocați-le mărunt, apoi descojiți ghimbirul și tocați-l de asemenea mărunt.
Încingeți într-un wok grăsimea pentru prăjit. Treceți vinetele prin aluat și prăjiți-le pe rând circa 5 minute, până devin aurii. Scoateți-le apoi din wok, lăsați-le să se scurgă pe hârtie de bucătărie și păstrați-le la cald.
Aruncați uleiul din wok păstrând însă o cantitate mică, apoi prăjiți ghimbirul și cepele pentru 30 de secunde, amestecând continuu. Adăugați pasta de fasole, sosul de soia, oțetul și 80 ml de apă și dați în clocot. Turnați sosul peste vinete și serviți.
Timp de preparare:
cca 30 de minute
Per porție: cca 461 kcal
Sursa: Rețete vegetariene