Ce nu știai despre lentilele de contact

lentila

loading...

Ai nevoie de ochelari,  dar crezi că purtarea lor zilnică te-ar împiedica să faci ce îți dorești? Operația cu laser pentru corectarea defectului oftalmologic ți se pare o procedură complicată? Mai ai o variantă: lentilele de contact !

Primul pas pe  care trebuie să îl faci dacă dorești să porți lentile de contact este să mergi la oftalmolog. Controlul este necesar chiar și atunci când vrei lentile cosmetice, pentru schimbarea culorii irisului. Doar specialistul este în măsură să îți indice un produs adaptat nevoilor tale.

Lentilele îți asigură un câmp vizual complet, spre deosebire  de  ochelari, care te pot ajuta cu o vedere mai bună doar în față. Mai mult, ele pot combina beneficiul cosmetic, adică schimbarea sau accentuarea culorii irisului, cu dioptriile.

Dezavantajele lentilelor de contact apar în funcție de sensibilitatea oculară a fiecăruia și de modul în care respectă regulile de igienă și de manipulare a lentilelor, impuse de medicul oftalmolog.  Dacă porți lentile, evită mediile cu fum, praf sau nisip. De asemenea , este interzis să  ieși cu lentilele de contact la plajă sau piscină.

Lentilele de contact sunt, în funcție de material, moi sau rigide. Cele moi  cuprind între 25 și 79 la sută apă și sunt foarte confortabile. Cele rigide sunt mai rezistente la depozitele care se formează  pe suprafața lor din cauza lacrimilor, însă sunt mai costisitoare.

Pe piață există lentile de unică folosință, care se aruncă la sfârșitul zilei, lentile cu înlocuire frecventă, a căror perioadă de valabilitate durează între două săptămâni și o lună și lentile convenționale, care se aruncă după trei luni de folosire. Frecvența de înlocuire a lentilelor este diferită de frecvența de purtare, care se referă la perioada după care lentilele trebuie scoase și sterilizate. Lentilele cu regim de purtare zilnică sunt acelea  care se îndepărtează înainte de culcare, purtându-se și 18 ore pe zi. Cele cu regim de purtare continuă pot fi folosite neîntrerupt de la aplicare până în momentul  recomandat de specialist pentru înlocuire. Purtarea extinsă înseamnă că se pot folosi zilnic, dar se pot păstra, ocazional și pe timpul somnului.

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *